Barcelona

Mas demana al govern que investigui l'Incasòl

El president de CiU, Artur Mas, ha considerat "sorprenents" les noves imputacions ordenades pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón en el cas de l'"operació Pretòria", i ha demanat al govern que investigui i doni explicacions sobre l'actuació de l'Incasòl. El PP, per la seva banda, ha anunciat que el regidor i exalcalde de Llavaneres, Víctor Ros, no ocuparà cap càrrec públic si segueix imputat. Els populars han reiterat la petició de compareixença al Parlament del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, perquè expliqui tot "el que sap".

Actualitzat
Després que el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, tornés a posar "la mà al foc" per la gestió del ja exgerent de l'Incasòl, Emili Mas, el líder de CiU ha manifestat que durant les pròximes setmanes haurà d'aclarir-se si l'Incasòl, més enllà d'una persona o una altra, té algun tipus d'implicació. "La Generalitat, si hi ha una institució pública com l'Incasòl que està sent investigada en una causa com aquesta, ha d'actuar a fons i donar tota mena d'explicacions convincents", ha destacat Mas, que ha afegit que així ho demanaran.

Quan se li ha demanat si suspendrien de militància els imputats que estan afiliats a CDC, Mas ha afirmat que desconeix si les dones d'Alavedra i Prenafeta són militants de la formació i que és "molt prematur". Tot i això, ha insistit que mai han ocupat cap càrrec en el partit i que, si van actuar irregularment, ho van fer a títol individual.

"Si jo sóc soci d'un club i un dia faig alguna cosa malament, no faria responsable d'això el president del club ni la gent de la junta directiva. Estem en un terreny estrictament individual i particular. Això no afecta CDC ni CiU", ha assegurat.
Tampoc es planteja, de moment, la suspensió de militància per a l'exregidor de CiU a Mataró i excoordinador del Pla Metropolità de Barcelona, Genís Carbó, tenint en compte que "fa anys que no ocupa cap càrrec públic ni de partit".

El PP anuncia que Ros "no ostentarà" cap càrrec públic si segueix imputat


El vicesecretari d'Organització del PP i diputat del Parlament, Josep Llobet, ha anunciat que el regidor i exalcalde de Llavaneres, Víctor Ros, no ocuparà cap càrrec públic si segueix imputat després de declarar pel "cas Pretòria". Ros va enviar una carta al PP en què renunciava temporalment a la seva militància, després de ser citat pel jutge Baltasar Garzón a declarar demà a l'Audiència Nacional com a imputat.

"Cal esperar la presumpció d'innocència. No comencem a valorar condicions que potser no es produeixen, i esperem a la declaració que faci demà davant del jutge i les mesures que prengui d'acord amb l'actuació judicial", ha dit Llobet. A més, ha apuntat que no es poden fer "judicis paral·lels" que puguin afectar l'honorabilitat de l'exalcalde de Llavaneres. Llobet ha reiterat que la seva formació ha actuat "immediatament" acceptant la renúncia temporal de Ros com a militant, i ha demanat respectar el dret a la defensa. També ha reclamat que la investigació judicial arribi fins al final i amb totes les seves conseqüències.

Els populars han reiterat també la petició de compareixença del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, al Parlament, perquè expliqui "el que sap" de l'actuació de l'exgerent de l'Institut català del Sòl, Emili Mas, i si aquesta podria afectar la institució.

Anar al contingut