Girona

Mas demana a Rajoy que el dia 25 "escolti i es respecti la voluntat del poble de Catalunya"

El president de la Generalitat ha aprofitat la presència de Mariano Rajoy a Catalunya per reclamar-li que estigui atent al resultat de les eleccions catalanes. Mas li demana que escolti i respecti la voluntat del poble.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat ha aprofitat la presència de Mariano Rajoy a Catalunya per reclamar-li que estigui atent al resultat de les eleccions catalanes. Mas li demana que escolti i respecti la voluntat del poble.

Des de Girona Mas ha respost l'oferta de diàleg del president espanyol. Artut Mas ha donat la benvinguda a "aquesta línia  que cal dialogar més" però s'ha lamentat que no s'hagi produït abans. El president català recorda que la Generalitat va reclamar el diàleg durant molt de temps i no se la va escoltar.

Artur Mas reconeix que no sap si l'oferta de Rajoy "és sincera" i per això apunta que la millor opció ara és escoltar les urnes. El president català reclama que "a partir del dia 25 de novembre s'escolti i es respecti la voluntat del poble de Catalunya".

"Invasió competencial" en totes les competències

Artur Mas també ha contestat l'auditoria que ha posat en marxa el govern Rajoy per evitar la duplicitat de serveis. El president català admet que hi ha duplicitats, però en culpa al govern espanyol. Artur Mas ha assegura que enviaran al govern espanyol "un estudi molt aprofundit sobre aquestes duplicitats i invasió de competències".

Mas assegura que si llegeixen l'informe "arribaran a la conclusió que en tot el que són competències transferides, absolutament en totes, hi ha invasió competencial per part del el govern central i per tant duplicitats permanents". Per això, Mas es mostra favorable a l'auditoria, però reclama que "primer mirin a casa seva" i resolguin les "seves traves".

Falta d'inversió del govern espanyol a Catalunya

D'altra banda, el president de la Generalitat també ha volgut destacar la manca d'inversions en infraestructures a tot el territori català i, sobretot, a les comarques gironines. Mas ha ressaltat que fa 30 anys, Catalunya estava deu punts per sota de la mitjana en àmbit d'inversions i penúltims en la llista, només per sobre de Madrid. Segons el president, trenta anys després, el territori català ha estat "el principal contribuent del creixement de l'economia espanyola" i només ha aconseguit estar a 20 per sota de la mitjana espanyola i els últims de la llista en àmbit d'inversions.

Artur Mas ha fet aquestes declaracions durant l'acte d'inauguració de la 51a Fira de Mostres de Girona, que s'ha fet a l'Auditori de la ciutat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut