Artur Mas i José Manuel Durao Barroso, a Brussel·les (Foto: EFE)
Artur Mas va explicar a Barroso els plans d'austeritat del seu govern (EFE)
Brussel·les

Mas demana a Barroso que el català sigui oficial a les institucions europees

Artur Mas ha fet aquest dijous la seva primera reunió com a president de la Generalitat amb José Manuel Durao Barroso, el president de la Comissió Europea. Mas li ha demanat que el català sigui llengua oficial a les institucions comunitàries i també li ha reclamat suport per impulsar el Corredor Ferroviari del Mediterrani. A més a més, el president ha explicat a Durao Barroso els esforços d'austeritat que està fent el seu govern.

Actualitzat
El president Artur Mas s'ha reunit amb el president de la comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, amb qui ha tractat tres qüestions. Una de les quals ha estat la llengua. Mas ha demanat a Durao Barroso l'oficialitat del català a les institucions europees, una tasca per a la qual també cal el suport del govern espanyol. Segons Mas, però, l'executiu de Zapatero no sempre fa els deures en aquesta matèria.

La segona qüestió a l'agenda també ha estat una petició. Mas ha sol·licitat a Barroso suport per impulsar la col·laboració entre tots els països del Mediterrani i per materialitzar la connexió ferroviària entre aquestes zones.

La tercera qüestió ha estat econòmica. El president ha explicat a Durao Barroso els esforços que està fent la Generalitat per reduir el dèficit públic. Mas ha dit que aquests ajustos són fruit de les exigències del govern espanyol i de la mateixa Unió Europea.

La d'aquest dijous ha estat la primera però sembla que no la darrera visita de Mas a Brussel·les. El president ha anunciat un nou viatge al juny, quan preveu reunir-se amb el president del Consell Europeu, Herman van Rompuy.


Anar al contingut