Barcelona

Mas crida els catalans a anar junts contra la crisi i en defensa de la nació en el seu primer discurs de Cap d'Any

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dirigit aquest dijous el seu primer missatge institucional de Cap d'Any, durant el qual ha insistit que la prioritat del seu executiu és la lluita contra la crisi econòmica. Per aconseguir-ho, Mas ha assenyalat que el camí consisteix en "treball dur, esforç, sacrifici, imaginació, creativitat, moral de victòria i convicció en les nostres possibilitats". Pel president de la Generalitat, "no hi ha força més gran" que "creure en nosaltres mateixos" per tal d'assolir "la recuperació econòmica i la creació de feina", uns objectius que ha assenyalat com la seva "principal prioritat".

Actualitzat
Des de la sala gòtica de la Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat, Mas ha llançat un missatge d'optimisme i ha recordat que "Catalunya, en els moments més complicats i adversos de la seva història, sempre ha trobat la manera d'aixecar el cap, i ara no en serà una excepció". El president de la Generalitat ha fet una menció especial "a aquells que tenen més possibilitats o més capacitats" i els ha recordat que tenen "un cert deure moral de posar aquestes majors capacitats al servei d'aquelles altres persones que ho passen realment malament".

Unitat davant les hostilitats contra la identitat catalana


Mas s'ha mostrat convençut que "la suma dels nostres esforços ens farà més grans com a nació i millors com a persones". Aquesta unitat també l'ha demanada "davant les amenaces contra la nostra realitat nacional": "Ens cal fer-ho tots junts, mirant més el que ens uneix que el que ens separa". Pel president de la Generalitat, "la incomprensió" i "l'hostilitat" cap a la "identitat cultural i lingüística" de Catalunya, "haurien d'haver quedat definitivament superades en una democràcia consolidada com la que compartim amb la resta de l'Estat".
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut