Barcelona

Mas creu que la decisió del TC reforça "el caràcter plebiscitari" del 27-S

Mas ha insistit que el 9-N "no es pot anul·lar ni esborrar", malgrat la decisió del Constitucional

Actualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apuntat que la decisió del Tribunal Constitucional de declarar inconstitucionals tant els preparatius que la Generalitat va fer del procés participatiu del 9-N com la mateixa votació "reforça el caràcter plebiscitari" de les properes eleccions al Parlament convocades per al 27 de setembre.

És per això que el president de la Generalitat ha fet una crida a no desnaturalitzar els comicis "perquè, si les convertim en unes eleccions com les de sempre, resoldrem el marc autonòmic, però no resoldrem el marc nacional".

En una roda de premsa a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, Mas ha insistit que el 9-N "no es pot anul·lar ni esborrar", malgrat la decisió del Constitucional.

"El 9-N no es pot anul·lar ni esborrar. Hi és, va existir, i figura amb lletres majúscules, podríem dir d'or, en la història democràtica d'aquest país"

Mas ha començat la intervenció definint la votació del 9-N com "un mandat democràtic" de "dos terços del Parlament" sorgit de les eleccions del 2012, les "tres enormes manifestacions" dels últims Onze de Setembre i el suport del "95% dels ajuntaments catalans". A més, ha recordat que l'Estat "ha negat o fet suspendre totes les possibilitats" de fer una consulta acordada.

La Constitució, "un-cul-de-sac"

Mas ha lamentat que no es pogués acordar amb l'Estat la manera de celebrar la consulta de manera legal: "ho hem provat tot, més no es pot fer. Se'ns han bloquejat tots els camins". És per això que ha denunciat que, 37 anys després de la seva aprovació, la Constitució "'s'ha convertit en un carreró sense sortida per a les aspiracions d'una part important de la societat catalana".

"Aquesta Constitució, interpretada d'aquesta manera, es converteix en un cul-de-sac"

De fet, Mas ha arribat a qualificar la situació política a Espanya com de "democràcia de baixa intensitat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut