Barcelona

Mas convida els immigrants que viuen a Catalunya a la Casa Gran del Catalanisme

El president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, ha protagonitzat un acte a l'auditori AXA de Barcelona per fer arribar el seu projecte de la Casa Gran del Catalanisme als immigrants que han arribat a Catalunya els últims anys. En una sala amb membres d'associacions relacionades amb aquest col·lectiu i quinze cònsols, Mas ha afirmat que el seu projecte "és prou gran perquè hi càpiga gent de dretes, d'esquerres, de centre, gent que ha nascut a Catalunya, que va venir fa dècades o hi ha arribat els últims anys, sempre que tinguin aquest sentiment de país, aquest amor cap al país".

Actualitzat
"Aquesta casa que estem intentant construir també està oberta a vosaltres". "No fa falta ser militant de Convergència", ha afegit Mas. L'objectiu és sumar "gent que tingui un sentiment de país i que vol que Catalunya tiri endavant en tots els sentits, també en el seu autogovern".

El líder de CDC ha remarcat que el fet de sentir-se català "no és un simple regal sinó que també requereix una conquesta", una certa voluntat i un "esforç". Mas ha fet una crida als immigrants a esforçar-se per integrar-se i aprendre la llengua i la cultura d'aquesta "nació"."No us penseu que això és simplement una regió espanyola".

Mas els ha recomanat tocar "la fibra sensible" dels catalans. "És un poble sentimental, que es mou més que no pas sembla per emocions. Toqueu-los la fibra sensible i veureu que les portes s'obren més fàcilment".

El president de la sectorial d'immigració de CDC, Àngel Colom, ha intervingut abans que Artur Mas, i ha anunciat que es posarà en marxa el primer diari digital especialitzat en el tema de la immigració a Catalunya, sota el títol "nouscatalans.cat". Colom ha comparat la figura de Barack Obama amb la d'Artur Mas, i ha afegit que "Obama ja és president i Mas ho serà aviat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut