Sabadell

Mas contrasta el seu "orgull" per l'obra de govern de CiU amb PSC i ERC, que "s'avergonyeixen" del tripartit

El candidat de CiU a la presidència de la Generalita, Artur Mas, ha proclamat el seu "orgull i satisfacció" per "l'obra de govern del president Pujol i dels governs de CiU" per ressaltar el contrast amb alguns dirigents de PSC i Esquerra que "reneguen i s'avergonyeixen" del tripartit. En el seu míting a Sabadell, Mas ha insistit a demanar el vot dels electors socialistes i republicans "decebuts pel tripartit" i ha recordat que "ara el que toca i el que convé és un govern fort". Tot i admetre "errors" en els 23 anys de govern de CiU, Mas ha remarcat que durant els mandats de Pujol "mai els catalans van passar la vergonya d'aquests tres anys de tripartit".

Actualitzat

En la mateixa línia dels últims dies, Mas ha avisat que el seu homòleg del PSC, José Montilla, és un "candidat tutelat" pel PSOE i seria "president només d'una part dels catalans" i ha fet una crida a l'electorat perquè li retirin la "llicència" per repetir govern. Comparant el govern tripartit amb un edifici, Mas ha dit que el poble de Catalunya "té una oportunitat l'1 de novembre perquè als arquitectes del tripartit, que van construir una casa amb esquerdes i aluminosi per tot arreu, que els ha obligat a avançar les eleccions, se'ls tregui la llicència perquè, en el futur, no puguin tornar a fer edificis d'aquest tipus".

Segons Mas, PSC, ERC i ICV-EUiA "estan especulant i calculant la possibilitat de tornar a pactar després de les eleccions" i, de fet, "si sumen, ho tornaran a fer". Davant d'això, Mas ha demanat una "acció patriòtica" en forma de "mobilització massiva" per CiU. Després que Montilla destaqués el seu paper durant la dictadura i la transició, Mas ha dit que "les persones que s'han fet a si mateixes, com es considera Montilla, se la juguen en els moments importants per al seu país" i que, per aquest motiu, el candidat socialista hauria d'anunciar que "si no és capaç de guanyar les eleccions, renunciarà a la presidència de la Generalitat".

El candidat convergent ha acusat Montilla de pretendre ser el president d'"una part dels catalans", mentre que Mas s'ha postulat com "el president de tots els catalans, els treballadors, els petits empresaris, els comerciants, les mestresses de casa, els esportistes, la gent que no es pot valer per si mateixa i l'han de cuidar els altres, ...". El líder de CiU ha afirmat que un president de Catalunya no ha de tenir "una visió simplement d'una part de la societat, d'una part de les professions, d'una part del país, d'una part de les procedències de la gent o d'una part de les llengües".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut