Barcelona

Mas considera una primera victòria de CiU que Montilla hagi acceptat el cara a cara

El líder de CiU, Artur Mas, s'ha mostrat molt satisfet pel fet que el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, José Montilla, hagi acceptat el debat cara a cara. Segons Mas, després de quatre dies dubtant el candidat socialista s'ha vist obligat a acceptar-ho per no quedar en una posició delicada davant l'opinió pública i ho considera una primera victòria de CiU.

Actualitzat

"Estava convençut que aquest cara a cara s'acabaria produint, perquè el senyor Montilla -si se'l pressionava correctament, insistint-hi cada dia- no podia deixar d'acceptar-ho, perquè hauria estat una mostra de debilitat immensa per part d'ell i d'inseguretat. Jo crec que no li quedava més remei que fer-ho", ha declarat Mas.

El president de CiU ha avançat que li "agradarà debatre" amb Montilla sobre "possibles aliances de futur a Catalunya i sobre si respectarà el guanyador de les eleccions", a més de "confrontar estils i projectes", que són "molt diferents".

"M'encantarà poder debatre també amb Montilla sobre el grau de catalanisme d'un i altre perquè cada formació política té una trajectòria i un present", ha afirmat.

En aquest sentit, Mas ha recomanat al candidat socialista que "no sigui imprudent" repartint "punts de catalanitat" -com va fer Montilla en afirmar que si es restessin punts de catalanitat al carnet CiU aniria en bicicleta- "perquè li pot caure a sobre un xàfec" de crítiques.

"On era Montilla durant la negociació de l'Estatut, defensant Catalunya o amb el PSOE?", s'ha preguntat Mas.

Artur Mas també ha considerat un "greu error" el missatge que Montilla pretén donar amb el seu eslògan "Ara és l'hora dels catalans", que el candidat socialista ha explicat com el pas de l'interès "per les essències i la nació a l'interès pels ciutadans", quan, segons ha dit el líder convergent, una cosa i l'altra "no estan oposades".

Anar al contingut