Barcelona

Mas considera molt greu que el jutge acrediti la xivatada i que el ministre sigui "el dit acusador"

El president de la Generalitat replica a Jorge Fernández Díaz que la filtració de la Policia Nacional "no s'ha desmentit" i que és ell qui "ha de donar explicacions"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que és "molt greu" que el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz assenyali que hi va haver una delació policial, encara que no reobri el cas. I ha recalcat que és el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, qui ha de donar explicacions sobre l'afer de la filtració de la Policia Nacional en una investigació dels Mossos contra el jihadisme. 

En un acte de campanya electoral al Turó de la Rovira amb l'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, Mas ha recordat que "el jutge no ha desmentit la filtració i no deixa de dir que hi va ser", i ha retret al ministre que vulgui "girar la truita" del cas i intenti "convertir-se en el dit acusador" contra la Generalitat. El cap del govern català es pregunta, ja que la filtració va existir, "qui es fa responsable que alts comandaments de la Policia Nacional puguin filtrar informació a potencials terroristes?". "Això és el més greu", ha dit. 

A més, el president de la Generalitat ha posat en dubte la independència del ministeri fiscal per actuar amb llibertat quan ha decidit no demanar tampoc la reobertura del cas. "Recordo que la fiscalia és un poder jeràrquic de l'Estat, i normalment protegeixen molt els interessos de l'Estat. Ho veiem de tant en tant i en tenim proves clares. Té tendència a ajudar-los", ha afirmat Mas. 

Aquest dijous, Santiago Pedraz, basant-se en la Fiscalia, va decidir no reobrir la causa de la xivatada de dos agents de la Policia Nacional. El fiscal no nega, però, que hi hagués un avís a la cèl·lula sobre una investigació de la policia catalana. En qualsevol cas, conclou que, al cap i la fi, l'operació policial va ser exitosa.

Espadaler: "No li reconeixem cap autoritat política, al ministre, per exigir dimissions"

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha carregat contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, afirmant que és la persona menys indicada per demanar dimissions en el cas de la xivatada de la Policia Nacional. Ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio": "No té cap mena d'autoritat política per exigir dimissions algú que ens en deu, i moltes, d'explicacions pels informes, per les acusacions que ha fet, de manera explícita o implícita, al president Mas en el seu dia o també a l'alcalde Trias. No li reconeixem cap mena d'autoritat política."

Espadaler ha defensat l'actuació dels Mossos i ha recordat que el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz reconeix la filtració, tot i que hagi arxivat la causa: "Queda meridianament clar que els fets es van produir. Una cosa és l'arxiu, quan el jutge considera que no hi ha cap derivada penal, però, en cap cas, estima que aquests fets no es van produir. El jutge considera que aquests fets no van tenir una incidència en la investigació."

Ramon Espadaler s'ha mostrat disposat a comparèixer al Parlament per aquest afer, que ha generat molta polèmica entre la Conselleria i el Ministeri de l'Interior.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut