Mas, en el Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya
L'endarreriment en el fons de liquiditat ha estat un dels temes del discurs de Mas.
Girona

Mas considera "inconcebible que un país com el nostre hagi d'estar pendent de si pot pagar a final de mes"

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha referit al fons de liquiditat, que encara no ha arribat de Madrid.

Redacció/ACNActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, considera "inconcebible" que un país com Catalunya, que aporta una cinquena part de la riquesa del territori espanyol i que concentra un 28% de les exportacions, hagi "d'estar pendent" de si pot pagar amb "més o menys comoditat" a final de mes, en relació al fons de liquiditat, que encara no ha arribat de Madrid.

Mas ho ha dit durant la inauguració del Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), que s'ha fet a Girona, davant la presència de 400 delegats. El president català ha estat rebut amb entusiasme i ha aprofitat la intervenció per fer una crida a aconseguir una "majoria sobiranista rotunda" a les urnes perquè si no, ha dit, el projecte quedarà "coix'.

Dins d'Europa

Pel que fa al lloc que ocuparia una Catalunya independent, Mas ha subratllat que el país continuarà formant part de la Unió Europea, "d'aquí no ens mourem", ha dit, i s'ha referit als 1.200 anys que fa que el país forma part d'aquest espai europeu. Ha afirmat que, després de la manifestació de l'Onze de Setembre, Catalunya es troba en el punt de mira a nivell internacional i que el que la gent de fora entendrà com a "resultat real" serà el balanç del 25-N.

Amb esperit "positiu" i evitant la "divisió" dels catalans

Durant la seva intervenció, ha esmentat en diverses ocasions la necessitat de "mossegar-se la llengua" per evitar caure en la "temptació" d'entrar en el joc d'aquells que pronuncien discursos de la "por", que parlen de "ruptures" i que fan servir l'"insult". Aquest tipus de comportaments, ha dit, són "immorals" perquè busquen intencionadament la divisió dels catalans, cosa que suposaria un autèntic "festí" per a ells. I això és precisament el que s'ha d'evitar, al seu entendre, mantenint el cap "ben fred" per explicar el projecte amb un discurs "constructiu" i "positiu".

Els "arquitectes" del projecte, les JONC

Davant els 400 delegats que aquest dissabte s'han reunit al Palau de Congressos de Girona, Mas els ha encomanat el treball de construir i ser els "arquitectes" d'aquest edifici que representa el projecte sobiranista que ha de permetre estar en "peu d'igualtat" envers l'estat espanyol, per evitar així rebre el tractament de "subordinats".

A l'acte ha fet un parlament el fins ara president de la JNC, Gerard Figueres, que s'ha emocionat durant tot el seu discurs. "Aquest és l'últim congrés i em jubilo orgullós de la meva feina, si he fet alguna cosa malament només puc dir que ho sento, però que mai he pres decisions basant-me en mentides", ha assegurat Figueres. Una emoció que també s'ha pogut notar durant el discurs del president del Consell Nacional, Oriol Martín, que ha fet memòria de totes les vivències viscudes durant els seus anys a l'organització política juvenil.
Anar al contingut