El president de la Generalitat, Artur Mas ha dit que és "la manera menys traumàtica" de ser ajudats
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant les declaracions que ha fet després d'anunciar-se l'ajut europeu (Foto: ACN)
Barcelona

Mas considera el préstec europeu a la banca "la manera menys traumàtica de ser ajudats"

El president de la Generalitat considera que el préstec europeu és la "manera menys traumàtica de ser ajudats" i ha reconegut que ni l'Estat ni Catalunya se'n podien sortir sols.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat ha valorat que aquesta operació de rescat del sistema financer s'hauria hagut de fer abans, però ha considerat també que ara s'ha tirat endavant de la manera menys traumàtica. Artur Mas creu que l'operació donarà més confiança als ciutadans i al sistema bancari.

Mas ha reconegut que ni l'Estat ni Catalunya se'n podien sortir sols i ha agraït el suport de les institucions europees, tot i que ha recordat que no es tracta d'un regal sinó d'un "préstec" que s'haurà de tornar a temps perquè no acabi perjudicant tota la societat.

Els bancs catalans

En declaracions a TV3 i Catalunya Ràdio, el president ha mostrat la seva confiança que l'Estat pugui recuperar íntegrament els diners que s'invertiran a través del FROB a la banca espanyola i ha insistit en el fet que no totes les entitats necessitaran ser ajudades. Mas s'ha referit a la situació dels bancs catalans i ha explicat que n'hi ha alguns "que estan pou bé per no necessitar ajuda".

En un missatge que ha volgut fer arribar a tota la ciutadania, Artur Mas ha admès que és difícil d'entendre que l'ajut, davant de la crisi, es concentri en el sector financer, però, segons ha argumentat, és urgent tallar "l'hemorràgia" perquè aquest sector no acabi aixafant la resta de l'Estat.

Mas ha fet una declaració institucional després de la roda de premsa que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha convocat aquest dissabte a la tarda després de la reunió de l'Eurogrup. Tant Mas com de Guindos han evitat parlar d'un rescat financer i han definit la decisió de l'Eurogrup com un préstec europeu o injecció de recursos al sector financer de l'Estat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut