Barcelona

Mas compara els atacs que ha rebut CiU arran del "cas Millet" amb l'afer Banca Catalana als anys vuitanta

El "cas Millet" ha planat aquest dijous al vespre en l'acte de la concessió del premi d'assaig polític Ramon Trias Fargas que atorga la fundació de Convergència i Unió. El líder de la formació nacionalista, Artur Mas, ha comparat els atacs que, segons ell, rep el partit amb els que va patir als anys 80, en una clara referència, encara que sense citar-lo, al "cas Banca Catalana". "Allò va ser duríssimament combatut, però no va ser vençut. Ara estem en una situació equivalent", ha assegurat Mas, que ha garantit que el projecte de la Casa Gran "aquest cop tampoc serà vençut".

Actualitzat
Artur Mas ha començat la seva intervenció agraint la "massiva" assistència a l'acte d'entrega del XIII premi Ramon Trias Fargas, que ha recaigut en el professor Josep Vicent Boira per l'obra "La Commonwealth catalanovalenciana. La formació de l'eix mediterrani al segle XX. Les relacions econòmiques de Catalunya i València".

Mas ha fet referència als intents d'embrutar el nom de CDC i de CiU, i ha recordat la figura de Ramon Trias Fargas en el vintè aniversari de la seva mort. Trias Fargas, ha recordat, va fer un pas "clar i decidit, amb totes les conseqüències, per sumar forces dins de l'espai catalanista".

En aquell moment ja s'estava construint a Catalunya, segons Mas, una Casa Gran del Catalanisme. A la dècada dels 80, mentre aquest projecte "va anar agafant gruix, força i consistència", també va ser "durament combatut". "Tothom recorda el que va passar els anys 80", ha indicat, sense fer referència explícita al "cas Banca Catalana".

Fent un paral·lelisme amb la situació actual, ha indicat que ara hi ha de nou un esforç per reconstruir aquesta Casa Gran del Catalanisme i, "davant de l'evidència que això va endavant, hi ha un ànim de combatre aquesta idea, que probablement és l'única que és capaç de vertebrar un projecte de futur", ha lamentat. El líder de CiU ha volgut donar un missatge d'optimisme i d'esperança assegurant que tot aquest esforç, "encara que sigui combatut, aquest cop tampoc serà vençut".
Anar al contingut