Mas-Colell, en l'acte d'obertura del curs universitari 2012-2013. (Foto: ACN)
Mas-Colell, en l'acte d'obertura del curs universitari 2012-2013. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas-Colell recomana a les universitats que busquin finançament alternatiu

El conseller d'Economia i Coneixement ha assegurat, en l'acte d'obertura del curs universitari, que no els pot garantir el que rebran de l'administració en els pròxims mesos, ja que les pensions, la sanitat i l'educació infantil "van per davant" en les prioritats del govern.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha llançat un clar missatge a les universitats: els recomana que busquin sistemes de finançament alternatius als pressupostos públics, perquè no els pot garantir el que rebran de l'administració en els pròxims mesos. Ha estat en la inauguració del curs universitari, on els ha explicat que les pensions, la sanitat i fins i tot l'educació infantil "van per davant" en les prioritats del govern.

En la seva intervenció, el conseller, que ha reconegut la importància del sistema universitari català, ha pronosticat "una fiscalitat sotmesa a tensions", motiu pel qual ha considerat necessari que la universitat busqui altres vies per poder garantir la qualitat del sistema. "Serà un gran repte buscar fonts alternatives", ha dit. El responsable de les finances de la Generalitat també ha assegurat que la pujada de taxes que s'ha fet efectiva aquest curs ha estat una decisió difícil, però necessària.

Per la seva banda, els rectors han reclamat a Mas-Colell que tot el que s'ingressi en matrícules reverteixi en els campus. Josep Joan Moreso, rector de la UPF, ha reivindicat que els diners que "els estudiants han de pagar més aquest curs vagin al sistema, a les beques d'equitat o a mantenir la qualitat del servei".

L'acte d'obertura del curs universitari, el més car dels últims anys, s'ha fet al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, i membres de la Plataforma Universitària en Defensa de la Universitat Pública hi han fet acte de presència per protestar pel que consideren una privatització encoberta de la universitat pública.
Anar al contingut