Barcelona

Mas-Colell reclama a l'Estat part dels beneficis de la privatització del Prat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha reclamat al govern espanyol que una part dels rendiments que s'obtinguin per la privatització de l'aeroport del Prat es destinin a limitar l'endeutament de la Generalitat i que, per tant, no vagin només a rebaixar el de l'Estat. Mas-Colell ha avançat aquesta petició durant la presentació de la Memòria Econòmica de les Cambres de Catalunya pocs dies després que s'ha obert oficialment el procés per a la privatització dels aeroports de Barajas (Madrid) i el Prat (Baix Llobregat) amb la comunicació del valor econòmic de les operacions.

Actualitzat
El conseller ha subratllat que l'aeroport de Barcelona és una instal·lació "central" per a Catalunya i que el seu valor depèn en gran mesura de la vitalitat de l'economia catalana, i per això "té sentit que si hi ha un procés de privatització el seu rendiment vagi a limitar l'endeutament de Catalunya i no només d'Espanya".

El responsable de les finances catalanes no ha volgut concretar quin percentatge dels beneficis per la privatització del Prat hauria de correspondre a la Generalitat, encara que ha apuntat que es podrien prendre com a referència xifres com l'aportació de Catalunya al PIB i l'endeutament de la comunitat.

Mas-Colell també ha instant el govern espanyol a garantir "de manera solemne i per escrit" que els aeroports del Prat i Barajas no cauran a les mans d'un mateix grup empresarial, per evitar així "que un monopoli públic sigui substituït per un altre de privat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut