Barcelona

Mas-Colell: "El 14% de la despesa no està coberta"

El conseller diu que l'anul·lació de la disposició addicional tercera del 2013 complica una mica més els números de la Generalitat, després que Montoro fixés un 0,3% de sostre de dèficit a les autonomies

Actualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, diu en declaracions al 3/24 que la Generalitat deixarà d'ingressar 700 milions d'euros perquè l'Audiència Nacional ha anul·lat la disposició addicional tercera de l'acord de finançament del 2008. Això vol dir, segons ha dit, que el 14% de la despesa no està coberta per ingressos. 

"Aproximadament un 14% de les nostres despeses no estan cobertes pels ingressos. Com sempre es fa, caldrà préstecs i crèdit. De qui? Doncs de l'únic banc que tenim: el FLA, el pla de preveïdors, el ministeri..."

Aquesta sentència, que el govern acaba de conèixer, complica una mica més els números de la Generalitat després que el ministeri d'Hisenda va imposar aquesta setmana a les autonomies un sostre de dèficit del 0,3%.

Mas-Colell assegura que això no es traduirà en retallades dels serveis públics i que els diners hauran d'arribar del fons de liquiditat autonòmica, el FLA.

"L'any que ve el nivell de despesa serà el mateix d'aquest any. En fi, si  així ho disposa el govern que vingui després del 27-S"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut