Madrid

Mas-Colell diu que el govern espanyol fa menys que les autonomies per reduir el dèficit

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, creu que el govern central fa menys esforços que les comunitats autònomes per reduir el dèficit global. Mas-Colell ha dit que, en aquesta "tasca col·lectiva" que és el control del dèficit a Espanya, "en la distribució de cartes el govern central s'ho posa millor". Aquest és el sentiment que ha expressat el conseller després de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera d'ahir a la tarda, i que ha expressat a "El matí de Catalunya Ràdio".

Actualitzat
El conseller Mas-Colell ha dit que el govern central juga a favor seu quan ha de repartir joc a l'hora d'aplicar el control del dèficit entre totes les parts implicades. "Això crea un sentiment d'insatisfacció", ha dit Mas-Colell, que ha indicat que és un sentiment compartit per totes les comunitats autònomes.

Prudent en la valoració

Malgrat tot, el conseller Mas-Colell s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera amb Salgado perquè diu que es tracta d'"un procés llarg" que encara no s'ha acabat. "D'aquestes reunions mai en surts satisfet perquè són un procés. Però en vaig sortir més o menys com esperava sortir-ne. És un pas", ha conclòs el conseller d'Economia.

Això, tot i que Mas-Colell ha reconegut que pràcticament es pot donar per liquidada l'anomenada "bilateralitat" Estat-Generalitat que recollia l'Estatut d'autonomia retallat pel Constitucional, ja que ara mateix depèn de l'Estat i Salgado "no sembla que vulgui" posar-se a treballar en aquest sentit.

Pel que fa a la la nova proposta de Salgado per concedir un crèdit a l'ICO, Mas-Colell ha manifestat que, a l'espera de conèixer-ne millor els detalls, pensa que Catalunya hi acudirà, com les comunitats que ho necessitin, "sempre que les condicions siguin bones".


28 immobles
a la venda

Mas-Colell ha confirmat que la Generalitat ha engegat un procés de venda d'uns 28 immobles, entre els quals hi ha seus de conselleries com les d'Educació, Agricultura i Treball. El conseller ha destacat la "normalitat" d'aquesta operació i el doble benefici que suposa desfer-se d'uns immobles que tenen càrregues particulars, amb l'eliminació d'endeutament que suposarà, i que generarà uns ingressos amb els quals els pressupostos ja hi compten.

El conseller també ha dit que mantenen per a l'any 2012 la reducció del dèficit perquè no superi l'1,3% del PIB, perquè creuen que és la xifra que la Generalitat es pot marcar. I ha destacat que és una xifra que no els imposen sinó que se la fixa de manera realista el mateix govern Mas.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut