El conseller d'economia i coneixement, Andreu Mas-Colell, s'ha reunit amb els rectors de les vuit universitats públiques catalanes.
El conseller d'economia i coneixement, Andreu Mas-Colell, s'ha reunit amb els rectors de les vuit universitats públiques catalanes.
Barcelona

Mas-Colell diu als rectors que les retallades a la universitat seran del 10%

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha informat els rectors de les vuit universitats públiques catalanes que les retallades a universitat seran del 10% dels ingressos i, en aquest sentit, els ha demanat sacrificis. Per la seva banda, els rectors s'han mostrat satisfets pel fet que el govern els ha garantit que quan passi la crisi reconeixerà el deute històric amb les universitats.

Actualitzat
Les vuit universitats públiques catalanes hauran d'ajustar els seus pressupostos en un 10% a la baixa i fer "sacrificis" almenys dos anys, segons ha manifestat el conseller d'Economia als rectors en una reunió. Així doncs, la retallada pressupostària a les universitats públiques va en la línia de la que s'aplicarà aquest any en altres àmbits de l'administració, on també hi ha una rebaixa general dels pressupostos públics d'un 10%.

Tanmateix, Mas-Colell ha matisat que l'ajust "no serà lineal" per a totes les universitats, i ha afegit: "El mètode serà el mateix, però el resultat no es pot assegurar". El rector de la Universitat de Barcelona i president de torn de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (Acup), Dídac Ramírez, ha demanat al govern que les retallades siguin "conjunturals".

De tota manera, el responsable d'Universitats s'ha compromès també a restablir els nivells de finançament del 2010 quan la situació econòmica ho permeti.

Per la seva banda, els rectors s'han mostrat satisfets pel fet que el govern els ha garantit que quan passi la crisi reconeixerà el deute històric amb les universitats.
Anar al contingut