El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.
Washington

Mas-Colell considera que un dèficit del 2% seria un plantejament lògic

El conseller d'Economia s'ha referit a la possible flexibilització del sostre de dèficit per part de Madrid des de Washington, abans de pronunciar-hi una conferència. Entén que aquest límit entraria en uns plantejaments que s'ajusten a la lògica.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Hisenda planteja un dèficit per a Catalunya d'entre l'1,8% i el 2%. Ara l'objectiu és del 0,7% i referma que sigui diferent entre comunitats autònomes. Catalunya aniria amb el País Valencià, Múrcia i les Balears, segons expliquen diversos diaris. Però tot dependrà de si la Comissió Europea dóna més marge a Espanya. Ara l'objectiu és del 4,5% i es planteja que arribi al 6%. S'espera que la flexibilització per part de la CE arribi al llarg de les pròximes setmanes.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha referit a aquestes informacions des de Washington, on es troba per fer-hi una conferència. Abans, ha mantingut una trobada amb catalans on Mas-Colell ha indicat que aquests plantejaments s'ajusten a la lògica. Amb tot, el conseller ha reiterat que continuaria sent necessari fer una retallada que igualment seria dolorosa.

El corresponsal de Catalunya Ràdio als EUA, Xavier Vilà, ha recollit les seves declaracions sobre un possible canvi del sostre de dèficit: "Si es mira al mapa, ja es veu, per la concentració dels dèficits comparativament més elevats a l'arc mediterrani, que hi ha un problema estructural al Mediterrani", ha dit el conseller.

"Nosaltres no entrem a debatre si l'objectiu de dèficit ha de ser a tot arreu igual o diferent. Aquest és el seu tema", ha considerat Mas-Colell sobre el Ministeri d'Hisenda del govern espanyol.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut