Barcelona

Mas-Colell anuncia que Catalunya també ha sortit de la recessió

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que Catalunya també ha sortit de la recessió el tercer trimestre de l'any i ha previst que l'economia catalana tancarà l'any amb una caiguda de l'1,1%.

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que Catalunya també ha sortit de la recessió el tercer trimestre de l'any i ha previst que l'economia catalana tancarà l'any amb una caiguda de l'1,1%. Aquesta mateixa setmana, el Banc d'Espanya ha confirmat que, després de nou trimestres consecutius en negatiu, l'economia espanyola també ha tornat a créixer, en concret un 0,1%.

En declaracions a la premsa després de participar en la inauguració d'una jornada del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Mas-Colell ha dit que el fet d'haver sortit oficialment de la recessió és una "bona notícia" i que el ciutadà "ho notarà".

El conseller ha assegurat que hi ha consens que l'any que ve hi haurà creixement, tot i que no serà gaire gran, "de l'ordre de l'1%".

Mas-Colell també s'ha referit a les bones dades sobre l'atur que aquest dimarts ens va portar l'Enquesta de Població Activa. Al seu parer, "podem ser optimistes a pensar que tendirà a la baixa", però ha defugit triomfalismes i ha advertit que el creixement "serà lent".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut