Nova Delhi

Mas celebra que Rajoy admeti la possibilitat d'una Catalunya independent

El president de la Generalitat diu que quan Rajoy diu que un estat català quedaria fora de la UE està admetent la possibilitat que Catalunya pot arribar a ser independent.

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha celebrat que Mariano Rajoy digui que un estat català quedaria fora de la UE perquè suposa admetre implícitament que Catalunya pot arribar a ser independent.

Des de l'Índia, on continua de viatge oficial, el president ha interpretat que les declaracions del president espanyol reconeixen la possibilitat que Catalunya s'independitzi d'Espanya.

Per Mas, Rajoy també està admetent que la consulta és possible i, per això, ha aprofitat per reclamar-li diàleg per començar a acordar com fer el referèndum sobiranista.

"Jo celebro les declaracions de Rajoy; les celebro molt", ha dit Mas amb un somriure als llavis. El president s'ha felicitat per les declaracions del líder popular "perquè si admet la possibilitat aquesta [que Catalunya quedi fora de la UE] vol dir que abans hi ha d'haver una consulta i la possibilitat que Catalunya es converteixi en un estat. Perquè si no tot això seria impossible que passés".

"Ja hem avançat alguna cosa", ha reflexionat a continuació, abans de concloure que "si això és així, tal com jo ho veig després d'aquestes declaracions, posem-nos en pocs mesos a acordar la data, la pregunta i la manera de fer-ho igual com han fet al Regne Unit amb Escòcia".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut