Barcelona

Mas celebra la "bona notícia" de l'expulsió d'ERC i diu que "la foto a la Moncloa va fer efecte"

El president de CiU, Artur Mas, ha celebrat la "bona notícia" de la destitució dels consellers d'ERC al govern de la Generalitat i l'anunci de convocatòria d'eleccions anticipades, ja que d'aquesta manera es "neteja l'atmosfera" política a Catalunya amb vista al referèndum de l'Estatut. Mas també s'ha referit a la reunió secreta que va mantenir amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en què es va arribar a un acord per l'Estatut, i ha dit que "la foto de la Moncloa va fer efecte".

Actualitzat

Artur Mas ha valorat l'anunci que el president català, Pasqual Maragall, té la voluntat de convocar eleccions autonòmiques anticipades abans de finals d'any i de cessar els consellers d'ERC. Segons Mas, la ruptura del tripartit "és una bona notícia, no només per a CiU sinó també per a Catalunya, perquè fa entreveure un futur clarament més prometedor", encara que "no es tracta de celebrar-ho aixecant una copa de cava, perquè realment és el fracàs d'una gent que es va ajuntar per governar, encara que de tota manera és la constatació que això del tripartit no podia anar ni amb rodes".

Segons la seva opinió, calia tant la sortida d'ERC del govern com l'anunci d'eleccions anticipades per "netejar l'atmosfera", perquè "no es pot fer el referèndum amb una atmosfera absolutament enrarida, plena de boira i de grans núvols". "Calia clarificar que una cosa és el referèndum de l'Estatut i una altra canviar el govern de Catalunya, són dues coses diferents. Si no, hi podia haver gent que volia dir 'sí' a l'Estatut però la prioritat de la qual era que no continués el tripartit i Pasqual Maragall com a president de la Generalitat", ha assenyalat.

"La foto de la Moncloa va fer efecte"

Evocant la seva reunió secreta amb el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, el 21 de gener passat per tancar el pacte sobre l'Estatut, Mas ha reconegut, vista l'evolució política a Catalunya, que "la foto de la Moncloa va fer efecte, però no estava previst".

"Quan Zapatero i jo vam tancar l'acord el 21 de gener, ni ell ni jo ens pensàvem que això liquidaria el tripartit i que ERC es desmarcaria com s'ha desmarcat. Són ells (ERC) els que s'han anat embolicant i han entrat al pou. Però aquí no hi havia cap maquinació, només hi havia la voluntat de tancar un acord sobre un tema molt complicat i que anava contra les roques, i a partir d'aquí això ha tingut altres derivades, però no són derivades buscades", ha assegurat.

Anar al contingut