Barcelona

Mas cedeix i diu que firmarà "sense condicions" la resolució que proposi Montilla

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, es tira enrere i insta el president de la Generalitat, José Montilla, a proposar una resolució unitària de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. Mas ha assegurat que la federació nacionalista subscriurà la resolució "sense condicions", tot i que ha reiterat que li agradaria que la resolució inclogués el lema de la manifestació del 10 de juliol. Montilla li ha agraït l'absència de condicions, tot i que ha demanat a Mas que presenti una proposta pròpia.

Actualitzat
"Presenti'ns una proposta i la votarem sense condicions", ha assegurat aquest dimecres el líder convergent, Artur Mas, en el marc de la sessió de control parlamentària. "No sé si es mereix que ens en doni les gràcies, però segur que és el que convé al país", ha afegit. Tot i això, Mas ha tornat a insistir que la resolució parlamentària hauria d'incloure el lema de la manifestació de dissabte passat a Barcelona: "Som una nació. Nosaltres decidim". Segons els convergents, això seria de sentit comú.

El president de la Generalitat li ha agraït que no posi condicions a la unitat, tot i que ha demanat al líder de la formació nacionalista que porti una proposta a la cimera de líders polítics prevista per a aquest dijous a dos quarts de sis de la tarda al Palau de la Generalitat. "No fa falta que sigui la pancarta, pero sí una proposta", li ha dit.

Montilla ha tornat a demanar la unitat de tots els partits catalans i ha assegurat que "farà tot el possible per aconseguir-la", tot i saber que queden pocs mesos per a les eleccions al Parlament de Catalunya. "No acordarem un paperet per després barallar-nos d'aquí a uns mesos", ha dit en aquest sentit, alhora que ha afegit que intentaran buscar un horitzó comú per tal de "recuperar i fer complir allò que el poble de Catalunya va votar".

Davant d'aquest escenari, Mas ha insistit que aquesta mateixa setmana hi hauria d'haver una resolució parlamentària al màxim d'unitària possible, "com a mínim dels que van aguantar la pancarta", és a dir, el tripartit i CiU.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut