Barcelona

Mas: "CDC i jo som objecte de caça major"

El president de la Generalitat en funcions defensa aferrissadament les adjudicacions i s'ofereix a comparèixer aquesta mateixa setmana al Parlament per donar explicacions

Victòria MiróActualitzat

Artur Mas ha afirmat que veu CDC, com també ell mateix, "objecte de caça major" després de l'actuació judicial en què s'ha detingut el tresorer del partit, Andreu Viloca, i set persones més, la majoria empresaris, en relació amb un presumpte cobrament de comissions.

"Les actuacions no són alienes al moment polític que estem vivint. I CDC i probablement jo mateix som objecte de caça major."

Mas s'ha mostrat molt convençut del bon funcionament en les adjudicacions de la Generalitat en al·lusió a l'escorcoll a Infraestructures.cat i ha dit estar "supertranquil" perquè el govern de Catalunya té un sistema que és "supergarantista" i "supertransparent".

"Poden mirar-ho tot i regirar-ho tot. Estic 100% convençut que tots els expedients d'adjudicació són impecables."

Hi veu "sobreactuació" i "exageració"

Per aquest motiu s'ha queixat d'una "sobreactuació" i d'una "exageració" per part de la Fiscalia en l'actuació pel "cas Petrum" i hi ha vist una segona part de l'actuació judicial a la Fundació CatDem que, segons ha recordat, també va fer-se en un dia simbòlic.

"No trobaran res d'irregular, perquè no hi ha res d'irregular en l'adjudicació d'aquestes obres."

Per demostrar la seva convicció, Mas ha declarat que està disposat a comparèixer al Parlament de Catalunya aquesta mateixa setmana.

A més, ha reiterat que té "confiança plena" que l'operació d'aquest dimarts no l'obligarà a prendre decisions, tot recordant que sí que n'ha pres quan s'ha vist que les investigacions tenien fonament.

Prèviament, Mas ha firmat el decret de constitució del nou Parlament al Palau de la Generalitat i ha confirmat que es farà dilluns vinent, 26 d'octubre, el dia que expira el termini. El president de la Generalitat n'ha explicat el motiu així: "Hem exhaurit els terminis per la complexitat de les negociacions entre JxSí i la CUP. Cal temps si volem que acabin bé."

Les negociacions amb la CUP

A partir d'aquí, segons l'agenda parlamentària, el 9 de novembre, una data simbòlica, es farà la primera votació d'investidura. Durant la compareixença, Mas ha donat explicacions sobre l'estat de les negociacions amb la CUP tot reiterant que no és ni el seu desig ni la seva aposta esperar al 20 de desembre, data de les pròximes eleccions espanyoles, per arribar a un pacte, però que el diàleg vol temps i paciència i les circumstàncies complexes hi poden acabar portant.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut