Artur Mas, en una imatge d'arxiu de l'octubre (ACN)
Artur Mas, en una imatge d'arxiu de l'octubre (ACN)

Mas atribueix l'embargament de casa seva a la "guerra psicològica" contra el procés

L'expresident de la Generalitat recorda que el procés obert pel Tribunal de Comptes arriba després del judici penal pel 9N

Juli RodésActualitzat

Artur Mas ha atribuït l'embargament preventiu del seu domicili, ordenat pel Tribunal de Comptes per la seva implicació en el 9N, a "la seqüència" iniciada" judicialment, i també a la "guerra psicològica" que hi ha contra l'independentisme.

"Tothom que es fiqui a liderar alguna cosa en aquesta línia de procés sobiranista, doncs acabarà als tribunals, que pot ser que sigui a la presó, fora del país, perdent els seus béns o inhabilitat, o multat... O tot això junt".

Mas ha explicat que ell no ha rebut cap notificació de l'embargament, però que l'Administració, el que fa, és fer una anotació al registre de la propietat, consignant l'embargament de l'immoble.

La mesura també s'ha aplicat als condemnats pel judici del 9N, els exconsellers Francesc Homs, Irene Rigau i Joanar Ortega, i a l'exsecretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana.

En conjunt, el Tribunal de Comptes va demanar als condemnats una fiança de 5,2 milions d'euros, que és el que valora que va costar organitzar el procés participatiu del 9 de novembre del 2014.

Van poder aportar directament 2,9 milions d'euros gràcies a la caixa de solidaritat de les entitats sobiranistes -"aportats per la gent", ha remarcat Mas. La resta, l'han cobert amb els valors dels seus habitatges habituals, que ara el Tribunal de Comptes ha ordenat embargar preventivament.

L'expresident de la Generalitat ha aclarit que "podem seguir vivint on vivim, perquè no perdem la propietat", però els "habitatges habituals queden en risc per quan es produeixi el judici definitiu en el Tribunal de Comptes".

Mas ha volgut recordar que aquest procediment del Tribunal de Comptes "passa una vegada ja hem estat jutjats, per la via penal", i ha denunciat que ara, després que "una vegada ja se'ns ha condemnat per la via penal -que és la més dura en el món del dret-, s'obre un altre procediment que ja no només ens inhabiliten, sinó que el que volen és posar en risc els nostres bens personals i els nostres habitatges habituals".

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut