El president Mas, durant l'acte al Fòrum Europeu de la Diversitat (ACN)
El president Mas, durant l'acte al Fòrum Europeu de la Diversitat (ACN)
Barcelona

Mas assegura que és "una evidència" que hi haurà eleccions i nega haver "sembrat dubtes"

"No em pregunteu coses que són una evidència. Esclar que n'hi haurà", ha assegurat

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el 27 de setembre hi haurà eleccions i nega haver generat dubtes. "Jo el dubte no l'he sembrat", ha declarat als periodistes després d'inaugurar el III Fòrum Europeu de la Diversitat, que per primera vegada s'ha celebrat a Barcelona després d'haver-se fet dos anys a París.

"No em pregunteu coses que són una evidència. Esclar que n'hi haurà", ha assegurat, i ha afegit que aquesta serà la data dels comicis en tot el que depèn d'ell.

Tot plegat, després que dimecres va condicionar en una entrevista, la data d'aquests comicis a la lleialtat d'Esquerra i que dijous va afegir una nova hipòtesi que podria canviar la convocatòria: que Rajoy convoqués eleccions generals abans del 27-S.

ERC referma el pacte

A propòsit d'aquesta polèmica, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat que "amb CiU hi ha un pacte viu i vigent d'estabilitat parlamentària amb reunions constants, però és normal que en el ple puguin haver-hi discrepàncies, que són de sentit comú en forces que tenen dos projectes ideològics molt diferents".

Marta Rovira ha explicat que, per al seu partit, "els aliats són totes aquelles formacions polítiques que treballen a Catalunya per la independència, ja que entenem que aquesta última és l'instrument que ens permet treballar millor a favor de la igualtat d'oportunitats, per lluitar contra les desigualtats, contra la pobresa i per començar a regenerar el nostre sistema polític".

Anar al contingut