Cambridge

Mas aspira a fer de Catalunya "la Dinamarca mediterrània" en vint anys

Mas ha fet una xerrada davant d'unes 200 persones a la Universitat Harvard

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha fet una conferència en una de les universitats més prestitiogoses del món. Davant d'unes dues-centes persones a la Universitat Harvard, Mas ha desafiat el govern espanyol que faci alguna proposta i ha parlat de la Catalunya que ell imagina en un futur.


L'expresident ha desafiat el govern espanyol a posar sobre la taula una alternativa a la independència de Catalunya i a votar-la conjuntament en el referèndum. Mas ha explicat que el govern català està disposat a negociar les condicions del referèndum amb l'Estat, però que fins ara Madrid no ha volgut mai.

Mas ha animat l'Estat a formular una via alternativa a la independència sempre que els catalans la puguin votar

"Si el govern central té alguna cosa a oferir al poble català, el nostre missatge és clar: que la posi sobre la taula i la votarem conjuntament amb la qüestió de la independència. I si l'oferta és prou positiva, potser la proposta del govern central guanyarà."

La Dinamarca mediterrània

Mas ha assegurat que aspira a una Catalunya independent que es pugui equiparar amb Dinamarca en termes d'economia oberta, atur baix, bons salaris i projecció internacional. Això sí, ha reconegut que per arribar a aquests nivells es necessiten almenys vint anys. 

"Convertir Catalunya en la Dinamarca mediterrània és una cosa que no es pot fer en un obrir i tancar d'ulls. És una cosa que es farà en una generació completa, 20 o 25 anys, fent grans esforços, tenint les idees clares i marcant objectius determinats."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut