Artur Mas durant la inauguració de la 16 Fira de l'Oli
Artur Mas, en una foto d'aquest cap de setmana
Barcelona

Mas argumentarà davant els seus que Duran no és cap destorb

El president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, desautoritza les veus que s'han sentit aquests dies dins de CDC contra Josep Antoni Duran i Lleida i les qualifica de greu error que no comparteix. Mas vol deixar clar que el secretari general de CiU no és cap destorb i el ratifica com a president de la part catalana de les comissions bilaterals.

RedaccióActualitzat
Convergència i Unió està intentant reconduir les seves desavinences. Aquest dijous, Artur Mas ha deixat clar que Duran i Lleida no és un destorb per a la federació. En una conversa informal amb periodistes als passadissos del Parlament, Mas ha assegurat que el líder d'Unió té tot el seu suport com a secretari general de CiU i també com a president de les comissions bilaterals. Mas vol portar la qüestió a l'executiva que el partit farà el dia 4 amb la intenció de tancar la polèmica.

Mas, president de CDC i de CiU, ha admès que poden existir discrepàncies a la federació però troba un "error" i una "febre" la resolució de la federació de CDC Barcelona, que acusa Duran de perjudicar els resultats electorals de CiU amb les seves posicions en la qüestió del dret a decidir.

El text instava la direcció de CDC a prendre decisions contra "el desprestigi i la desafecció que provoquen declaracions i manifestacions" de Duran, que també causen malestar tant en Convergència com en sectors de la societat catalana.

El cap del govern, que ja ha trasllat a Duran el seu suport en les últimes hores a través de missatges telefònics, ha assegurat també que manté la confiança en el líder d'Unió al capdavant de les quatre comissions bilaterals entre el govern català i l'Estat.

El Consell Executiu de la Generalitat va aprovar a començament de la passada legislatura el nomenament de Duran com a president de la part catalana de les comissions bilateral Estat-Generalitat, la de traspassos, la d'infraestructures i la d'assumptes econòmics i fiscals, i a més se li va donar la possibilitat d'assistir a les reunions setmanals del govern català quan s'abordessin qüestions relatives a aquests assumptes.

Amb un ull a les desavinences socialistes

Convergència i Unió no és l'únic partit que passa per una època internament convulsa. També al PSC hi ha discrepàncies que s'han evidenciat les últimes hores arran del trencament de la disciplina de vot per part de cinc diputats en la votació de la declaració de sobirania. No és el primer trencament de la disciplina; ja en l'anterior legislatura l'exconseller Ernest Maragall va erigir-se com el cap visible de l'oposició interna al PSC de Pere Navarro.

Com a conseqüència d'aquelles desavinences, Maragall va impulsar un nou partit: Nova Esquerra Catalana. El seu projecte polític ha despertat l'interès d'Artur Mas, com ha reconegut el mateix president en la conversa amb periodistes. 


Mas ha revelat que s'ha reunit aquesta setmana amb Maragall per analitzar les dinàmiques dels partits en l'actual context polític
, marcat a Catalunya pel procés per exercir el dret a decidir.



Anar al contingut