Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Artur Mas
Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Artur Mas
Sant Adrià de Besòs

Mas aposta per una interconnexió estable d'aigua i energia amb Europa

El president de la Generalitat, Artur Mas, defensa que Catalunya tingui una interconnexió estable d'aigua i energia amb Europa, ja que són els socis "més fiables". Davant la situació dels països àrabs, productors de gas i petroli, Mas aposta perquè Catalunya tingui la màxima "autonomia possible" en producció d'energia, fet que implica un increment de les inversions. Aquest dos punts són alguns dels aspectes fonamentals del nou pla de l'energia 2012-2020 que prepara el govern de la Generalitat i que es presentarà a finals d'any. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la nova central tèrmica de cicle combinat que Endesa ha construït a Sant Adrià de Besòs.

Actualitzat
Per aconseguir més autonomia energètica calen inversions. En aquest sentit el president ha agraït la inversió de més de 400 milions d'euros que ha suposat la planta de Sant Adrià de Besos, i ha animat Endesa a continuar apostant per Catalunya. Cal "sobretot no abaixar la guàrdia des d'un punt de vista d'inversions i de les nostres connexions en el conjunt d'Europa. Aquí ens hi juguem molt i el govern de Catalunya està decidit a prendre decisions i a treballar en aquest sentit".

Un segon punt per garantir el subministrament energètic és establir connexions estables. Artur Mas aposta per la interconnexió d'aigua, de gas i d'electricitat amb França i Europa, ja que els socis europeus són "més fiables". Malgrat els problemes que hi ha a Europa, en tots els àmbits on hi ha "situacions delicades", "necessitem connectar-nos bé amb el continent europeu". El president de la Generalitat ha esmentat la importància de les connexions elèctriques com les que s'estan dissenyant, en referència a la MAT.

Artur Mas ha fet aquestes declaracions a la nova central tèrmica d'Endesa, inaugurada aquest dimecres. Produirà l'energia equivalent al consum de 800.000 famílies al dia. Sumada a les altres instal·lacions que ja hi ha a Sant Adrià de Besòs mateix, es podrà duplicar la potència elèctrica a Barcelona i la seva àrea metropolitana.
Anar al contingut