Mas intervé en la convenció de la JNC
Mas intervé en la convenció de la JNC
Barcelona

Mas anima Rajoy a fer un pas al costat

El president de CDC ha clausurat la convenció de la JNC, que ha proposat elegir el candidat a la presidència amb un procés obert a la ciutadania i que els investigats per corrupció s'apartin dels càrrecs

RedaccióActualitzat

El president de CDC, Artur Mas, ha tancat aquest dissabte la convenció nacional de la JNC, que ha aprovat un document per fer aportacions a la refundació de CDC.

La JNC ha posat sobre la taula, entre d'altres punts, que l'elecció del candidat a la presidència de la Generalitat es faci amb un procés obert a la ciutadania i que s'apartin dels càrrecs els investigats per corrupció. "Ens sembla tan injust com necessari que les persones investigades per possibles casos de corrupció sigui apartades dels càrrecs de responsabilitat de manera immediata", ha dit el secretari general de l'organització juvenil, Sergi Miquel.

El president de CDC ha defensat que no s'han de fer canvis perquè sí, sinó que s'ha d'aprofitar tot el que té de bo Convergència: "Repensar-ho tot no vol dir carregar-s'ho tot", ha dit, perquè la formació estigui preparada per governar Catalunya "quan aconsegueixi un Estat", tot i que ha admès que encara no hi ha prou suport a la independència.

Per això, també ha apostat per eixamplar la majoria independentista a més del 50% perquè no es quedi, ha dit, a poques milles del port d'arribada, i ha apostat també per influir en l'elaboració d'una possible Constitució catalana.

També ha parlat de les dificultats per formar govern a Espanya. L'expresident català creu que el principal problema que impedeix formar un govern progressista a Espanya és Catalunya i el dret a decidir, i ha criticat el PSOE per haver estat incapaç de pactar un executiu d'esquerres que inclogui un referèndum.

Mas, ironitzant sobre el que haurien de fer ara els polítics espanyols si fossin alemanys o catalans, ha animat Rajoy a fer un pas al costat:

"Si Espanya fos Alemanya, en aquest moment probablement ja s'estaria parlant d'una gran coalició entre el PSOE i Podem, i si Espanya fos Catalunya, probablement, el president actual del govern espanyol estaria pensant a fer un pas al costat."

Anar al contingut