Barcelona

Mas afirma que el 27-S hi haurà eleccions però adverteix ERC que s'han de complir els pactes

El president culpa la divisió de vot del fet que l'alcaldia de Barcelona no sigui del bloc sobiranista

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que "hi haurà eleccions el 27-S" perquè "la data forma part d'uns pactes" i "pressuposo" -ha dit el president- "que aquests pactes es compliran".

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", dos dies després d'unes eleccions municipals que han donat l'alcaldia de Barcelona al projecte d'Ada Colau, Mas ha ratificat la intenció de fer les eleccions al Parlament de Catalunya en la data anunciada i ha reiterat que s'està treballant per sumar més partits al full de ruta pactat.

"Pressuposo i confio que tots els pactes es compliran d'aquí al juliol. I el del 27-S, que en forma part, també. No dubto del 27-S", ha assegurat.

Ara bé, Mas ha recordat que "amb ERC vam prioritzar els acords municipals" i per tant, ha considerat que no tindria sentit que fossin al full de ruta i no garantissin el màxim d'institucions locals. També ha concretat que consideraria un incompliment que a la Diputació de Barcelona es fes un pacte d'ERC amb el PSC.

En canvi, sobre Barcelona ha dit que no s'hi pot posar perquè CiU no ha estat la força més votada. "Si no hem guanyat nosaltres jo no puc demanar res", ha resumit sobre l'exigència a ERC en els pactes van acordar fins al juliol.

Però no s'ha estat d'assenyalar que la divisió del vot ha fet que l'alcaldia de Barcelona no sigui del bloc sobiranista.

Ha reiterat, com ja va fer el mateix 24-M, que està preocupat sobre la governabilitat de Barcelona. I ha ironitzat sobre el fet que Colau ara es plantegi pactar amb el PSC "perquè fins fa dos dies eren màfia", ha dit recordant el llenguatge emprat en campanya per la candidatura de Barcelona en Comú.

Sobre els canvis en el model de ciutat que poden arribar a Barcelona ha advertit: "Amb Ada Colau, Barcelona no perdrà atractiu en 15 dies, però compte: tot el que es faci s'associa a Catalunya. Segons com s'actuï, les coses seran diferents".

Encara sobre la pèrdua de Barcelona, Mas ha matisat la repercussió que ell considera que pot tenir en el procés. Segons ha dit, el que ell pensa és que "no és el mateix aquest procés amb Barcelona plenament identificada que amb Barcelona frenant-ho, o no remant-hi a favor".

Pablo Iglesias i la Inquisició

Mas també ha exposat que el preocupa la "violència verbal" que empra el líder de Podem, Pablo Iglesias, "perquè això acaba en violència física". I ha recordat la crítica que va fer Iglesias de l'abraçada amb David Fernàndez. El president ha dit que Iglesias els acusa "genèricament de lladres i corruptes" sense poder demostrar res i que això s'assembla al temps de la inquisició, quan es declarava algú culpable sense proves i se'l condemnava a la foguera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut