Barcelona

Mas adverteix que un nou incompliment amb el finançament suposaria el final de la via constitucional i estatutària

El president de CiU, Artur Mas, adverteix el govern espanyol de les conseqüències d'un nou incompliment amb Catalunya en l'acord pel finançament autonòmic. A l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, Mas ha avisat que això suposaria el final de la via constitucional i estatutària i que caldria buscar una estratègia comuna a través d'una cimera de tots els partits catalans i d'una consulta a la ciutadania.

Actualitzat
El líder de CiU, Artur Mas, ha advertit del final d'aquesta via si no s'arriba a un bon acord de finançament i la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut no és favorable. "La via de la Constitució i de l'Estatut d'autonomia haurà deixat de ser útil" després de 30 anys, segons ha subratllat Mas, i "s'haurà de veure com Catalunya passa pàgina i enceta un nou camí". "Això requerirà un debat general a Catalunya per poder trobar les vies de sortida", ha afegit.

"Si hi hagués hagut voluntat d'arribar a un acord ja s'hi hauria arribat", ha afirmat Mas, a més d'assegurar que si el president Montilla no accepta la proposta de finançament, CiU donarà un suport "tancat" al govern, amb la condició que davant del "no" el PSC es desmarqui del PSOE "tantes vegades com faci falta" al Congrés dels Diputats o al Senat.

Un fracàs d'Espanya

Així mateix, Mas, que ha assegurat que no parla amb Zapatero, ha advertit el govern espanyol que aquesta situació amb conseqüències negatives per a Catalunya no seria només un fracàs de Catalunya, sinó també de l'estat espanyol. També ha subratllat que CiU votarà en contra dels pressupostos si no hi ha un acord de finançament.

D'altra banda, també ha apuntat que si el tripartit arribés a trencar-se, tot i que ha remarcat que hi ha un percentatge "molt petit" de possibilitats que pugui passar, Montilla hauria de convocar eleccions "immediatament", perquè si el tripartit, ha insistit Mas, es quedés en minoria estaria "inhabilitat" per governar i "no es pot deixar Catalunya en una situació de desgovern".
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut