Barcelona

Mas adverteix que avançarà les eleccions si no s'aproven els pressupostos

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que avançarà els comicis si els pressupostos pel 2011 queden bloquejats per la falta de suport de la resta de partits. Mas ha recordat que es va comprometre a fer una Catalunya millor, però que si no és possible, "no pots venir a escalfar una cadira". El cap de l'executiu confia que d'aquí a pocs dies es faci efectiu el traspàs de la titularitat dels hospitals públics.

Actualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit que si no rep cap suport per tirar endavant els pressupostos per aquest 2011 es veurà abocat a convocar eleccions anticipades.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Mas ha recordat que quan va ser elegit va dir que venia "a fer una feina, a aixecar el país, a fer una Catalunya millor", i ha afegit que si no es pot fer "no pots venir a escalfar una cadira". A més, ha insistit que "si persisteix el bloqueig de l'oposició als comptes públics avançarà els comicis. Els primers responsables d'ajudar-nos eren els socialistes, i son els primers que ens han girat l'esquena".

El traspàs dels hospitals

El cap de l'executiu també s'ha mostrat confiat que els pròxims dies hi hagi alguns resultats en matèria de traspassos, com el traspàs de la titularitat dels set grans hospitals públics, que encara són propietat de l'Estat, per reduir el dèficit de la Generalitat a partir d'operacions financeres amb els immobles. "És un moment difícil i per tant podríem, com ja hem fet amb altres edificis de la Generalitat, vendre el patrimoni i després pagar, durant un temps, un lloguer amb una opció, al cap d'uns anys, de tornar a comprar el patrimoni", ha comentat.

"No era una subhasta"

A la mateixa entrevista, Mas ha reconegut que el govern espanyol va perillar aquest dimecres perquè el PSOE va estar a un pas de no aconseguir tramitar la reforma de la negociació col·lectiva.

El president del govern ha justificat l'abstenció de CiU dient que ha servit perquè ara es tramiti per anar incorporant esmenes i que la federació hi introduirà modificacions per flexibilitzar-la, ja que "o hi ha més flexibilitat o difícilment reduirem l'atur". Mas ha assegurat que no es van abstenir a canvi de res, perquè "no era una votació per a la subhasta".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut