Barcelona

Mas admet que incorporar Duran al govern li donaria més força política

El líder de Convergència i Unió i pròxim president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut que la presència de Duran donaria força política al seu executiu. Mas ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que la possible incorporació del líder d'Unió al govern l'estan discutint tots dos sospesant els pros i els contres, ja que ara mateix també és molt important el paper que pot jugar CiU a Madrid. Mas ha dit que només hi haurà conseller primer si ho és Duran, però que ara mateix aquest nomenament o el d'un portaveu, així com la creació d'una gran àrea econòmica, són coses que "són a la cuina". Mas també ha avançat que el seu govern tindrà un 30% menys d'alts càrrecs, una retallada que suposa gairebé una tercera part dels actuals, i ha confirmat que hi haurà dotze conselleries, tres menys que ara. El president "in pectore" ha assegurat que les converses per la seva investidura van bé i que confia sortir elegit en segona volta.

Actualitzat
Artur Mas ha explicat que el seu govern tindrà tres conselleries menys, amb un total de dotze, i un 30% menys de càrrecs polítics, entre assessors, càrrecs de confiança, etc. El líder de CiU ha indicat que això és gairebé un terç menys dels actuals, i que lligat a això, també suprimirà un 20% dels departaments.

No obstant, Mas ha eludit concretar si finalment configurarà una gran àrea econòmica per afrontar una de les prioritats que s'ha marcat, la sortida de la crisi, ni tampoc si Duran i Lleida tornarà a Catalunya per assumir el paper de conseller primer. El líder convergent ha dit que aquesta conselleria només existirà si l'agafa Duran, però que estan avaluant els pros i els contres d'aquesta "tornada a casa" en un moment en què "ens juguem molt també a Madrid". De la mateixa manera, Mas ha insistit que el nomenament d'un conseller portaveu o d'un conseller en cap "tampoc és segur", i són coses que són "a la cuina".

El pròxim president de la Generalitat ha assegurat que les negociacions per la seva investidura han avançat i ha insistit en l'actitud dialogant i constructiva del PSC. A més, després que el ministre Ramón Jáuregui digués ahir que facilitar el seu nomenament és una opció intel·ligent, Mas ha dit que confia que l'actitud de la futura oposició li permeti ser escollit en una segona votació.

Pel que fa a les seves prioritats de govern, Mas ha dit que la data per dur a Madrid la proposta del pacte fiscal seria el 2012. També ha reiterat que entre les seves prioritats destaquen aixecar l'economia, lluitar contra el fracàs escolar o situar Catalunya al món.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut