Barcelona

Mas admet estar tocat per no ser president i afirma que la seva confiança en Zapatero "és igual a zero"

El president de CiU, Artur Mas, ha anunciat que farà una oposició "ferma" al nou govern tripartit i que té "l'autoritat moral i política" d'exercir un lideratge de país. Mas també ha admès que se sent "tocat" per no ser president i ha afirmat que la seva confiança en Zapatero i en els líders socialistes és "igual a zero".

Actualitzat

"La nostra oposició no serà destralera, sinó ferma, en defensa d'aquest país i de la seva gent", ha declarat el líder convergent, Artur Mas, en una entrevista a TV3. En aquest sentit, Mas ha insistit que "tenim l'autoritat moral i política d'exercir el lideratge, perquè som la formació més votada".

A nivell personal, Mas ha admès no estar "content ni feliç". "Quan t'hi deixes la pell i arrossegues la família i tot un equip i has estat molt a prop i tot s'esfondra, això, a nivell personal, toca", ha declarat. Tot i això, el líder convergent ha afirmat que "més enllà de la decepció, com que m'ho crec molt, que no es pensin que arribem a la fi del camí".

Pel que fa a les negociacions dels partits prèvies a la formació del govern d'entesa, Artur Mas s'ha mostrat dolgut i no ha volgut revelar la conversa que va tenir amb José Montilla, perquè "hi ha una part que no la puc explicar en públic". Mas, que va intentar una aproximació al nou president de la Generalitat, ha reconegut haver ofert a Montilla un acord per governar, "igual que ho vaig fer a Carod". 

Pel que fa a les relacions amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, després de la reedició del nou tripartit, Mas ha assegurat que "el meu grau de confiança en els líders socialistes és igual a zero". Mas ha reivindicat que CiU ha "practicat joc net fins al final" i que són els altres els que han de fer "una reflexió".

Encara sobre els socialistes, el líder nacionalista ha assegurat que "Montilla s'hauria de sentir perdedor", ja que "en circumstàncies normals, la llista més votada és la que acaba governant" i "arribar a una fórmula de govern precària i amb defectes de fàbrica i desequilibris no és el que Catalunya necessita".

Per últim, Artur Mas també ha desmentit els rumors que el situaven com a candidat a l'alcaldia de Barcelona i ha assegurat que "això ho han fet córrer els nostres adversaris" i és un "mal estil de fer política". "Tenim confiança en Xavier Trias i pot guanyar les eleccions", ha afegit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut