Mas acusa els socialistes de fer-los la traveta amb el "cas Palau"

El candidat de Convergència i Unió, Artur Mas, creu que la decisió del Consorci del Palau de la Música de sumar-se a la petició de la Fiscalia d'investigar a banda el suposat finançament de Convergència Democràtica és un pas més dels socialistes per perjudicar CiU en plena campanya. Mas ha volgut recordar que les tres administracions que formen part d'aquest òrgan -Ajuntament, Generalitat i Estat- són socialistes.

Actualitzat
Convergència i Unió es pren la decisió del Consorci del Palau de la Música de demanar una investigació del suposat finançament irregular de Convergència Democràtica, a banda del "cas Palau", com una nova pell de plàtan que els socialistes els posen al seu camí cap al govern. Artur Mas subratlla que les tres administracions que formen part d'aquest òrgan -Ajuntament, Generalitat i Estat- són precisament socialistes.

Per Mas "és rellevant que l'Orfeó Català hagi pres la decisió de no sumar-se a aquestes imputacions" tot i que "és l'entitat afectada", cosa que no han fet "les administracions socialistes". El líder de la federació ha expressat que "qui tingui orelles, que hi senti".

Artur Mas Mas ha explicat com veu ell avui la cultura del país, pel candidat "en el camp cultural Catalunya pot aspirar avui a moure's en el món com un país independent i lliure". Pel candidat la qualitat cultural és la clau que pot permetre recuperar el prestigi i l'autoestima", una cosa que per Mas "necessitem com el pa que mengem."

A l'hora de concretar Mas s'ha compromès a desplegar la llei del cinema progressivament, d'acord amb el sector, i a promoure la situació de Catalunya a la Unesco. Durant l'acte de campanya el candidat a la Generalitat ha elogiat els castells hores abans de conèixer la seva designació com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut