Façana de l'Hotel Real de Lleida, on estan allotjats alguns dels policies espanyols enviats a Lleida per l'1-O. Imatge del 5 d'octubr…
Façana de l'Hotel Real de Lleida, on estan allotjats alguns dels policies espanyols enviats a Lleida per l'1-O. Imatge del 5 d'octubre de 2017. (Vertical)

Marxen els agents de la policia espanyola que hi havia allotjats a l'Hotel Real de Lleida

ACN Lleida.-Els agents de la policia espanyola que s'allotjaven a l'Hotel Real de Lleida han marxat aquest divendres al matí, segons han confirmat a l'ACN des del mateix establiment. El contracte d'allotjament que tenien per a l'estada d'aquests dies a la capital del Segrià, motivada pel dispositiu del referèndum de l'1-O, ha vençut i per això les desenes d'agents que s'hi estaven han marxat. Tot apunta que aquests agents no marxen gaire lluny de les terres de Ponent i s'instal·laran a municipis de la Franja de Ponent, com Fraga, on ja fa dies que els hotels acullen agents també de la policia espanyola i la Guàrdia Civil. La presència dels agents de la policia espanyola havia generat malestar, no només per les càrregues de diumenge contra la gent que anava a votar, sinó també per les denuncies públiques d'algunes veïnes que havien rebut comentaris indiscriminiatoris i amenaçadors per part d'alguns policies.

Veïns de Lleida han denunciat aquesta setmana a regidors de l'Ajuntament de Lleida i per xarxes socials haver rebut intimidacions i assetjaments verbals per part d'agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil pels carrers de Lleida pròxims als llocs on aquests efectius estaven allotjats o treballen, com ara el Centre Històric o el barri de Cappont. Una de les noies afectades, va explicar a l'ACN que dimecres, quan es dirigia en bicicleta a la universitat, va passar davant de la caserna de la policia espanyola, pel mig dels agents que ocupaven la vorera, i un d'ells es va girar i li va cridar ''a que et dono una hòstia''. Una altra noia, que viu a prop de l'Hotel Real va dir que estava ''atemorida'' perquè havia viscut dues intimidacions dilluns. Una d'elles ''quan venia de la manifestació, amb una enganxina, un dels agents se'm va quedar mirant i em va cridar 'vine aquí, valenta''.

Anar al contingut