Barcelona

Martínez Sistach se sent amb forces per continuar com a arquebisbe de Barcelona

L'arquebisbe de Barcelona no vol comentar les informacions segons les quals el cardenal Antonio Cañizares podria substituir-lo

Catalunya RàdioActualitzat

L'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, no veuria cap problema per continuar en el càrrec, tot i que ja ha presentat la renúncia per haver arribat a l'edat de jubilació. En "L'entrevista" de Catalunya Informació que s'emetrà aquest dissabte, l'arquebisbe no vol parlar de possibles substituts ni tampoc comentar les informacions segons les quals el cardenal Antonio Cañizares podria substituir-lo.

L'actual arquebisbe se sent amb forces per continuar: "Mentre estàs bé i tens capacitat i pots fer un servei a l'Església, tot està a les mans del papa", ha dit. Martínez Sistach ha recordat que els rectors "també presenten la seva carta" de renúncia quan fan setanta-cinc anys, "però, si estan bé, duren i duren i duren".

Església Plural, contrària al nomenament de Cañizares

Malgrat que Martínez Sistach no vulgui parlar de possibles substituts, l'associació Església Plural sí que s'ha referit a la possibilitat que Cañizares sigui el pròxim arquebisbe de Barcelona. El seu portaveu, Josep Torrens, creu que un hipotètic nomenament de Cañizares "faria molt mal a l'Església a Catalunya".

El cardenal valencià, de 68 anys, té un perfil conservador i en diverses ocasions s'ha mostrat partidari de la unitat d'Espanya. De fet, l'any 2006 va ser un dels responsables del document episcopal que definia la unitat d'Espanya com un bé moral. Torrens apunta que Cañizares "representa una teologia pròpia d'altres èpoques" i que la seva elecció com a arquebisbe aniria en sentit "contrari" a "la nova línia de pontificat que està expressant el papa Francesc".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut