Marta Rovira sortint del Suprem després de declarar, dilluns de la setmana passada (EFE)
Marta Rovira sortint del Suprem després de declarar, dilluns de la setmana passada (EFE)
Madrid

Marta Rovira paga la fiança de 60.000 euros que el Suprem li va imposar

El pagament s'ha fet amb diners de la caixa de solidaritat de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural

RedaccióActualitzat

Marta Rovira ha pagat la fiança de 60.000 euros que li va imposar el Tribunal Suprem en el marc del sumari contra el procés sobiranista. El pagament s'ha fet amb diners provinents de la caixa de solidaritat de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Dilluns de la setmana passada, el jutge Llarena va donar 10 dies de termini a la diputada i secretària general d'ERC per abonar la fiança després de prendre-li declaració a l'alt tribunal. El magistrat considera que Rovira tenia capacitat decisòria en la concepció del procés sobiranista i en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. Com a mesures cautelars, li va imposar la multa de 60.000 euros i l'obligació d'anar al jutjat cada 15 dies. No li va decretar presó perquè no va apreciar risc de fugida.

Rovira va declarar davant el jutge que va demanar l'1-O que es parés el referèndum, però que Puigdemont s'hi va negar. El president cessat hauria argumentat que hi havia molta gent fent cua als col·legis electorals i que la situació s'hagués pogut agreujar.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàGovern empresonatERCMarta Rovira
Anar al contingut