Marta Rovira es queixa de l'actitud del PDeCAT un mes abans de l'1-O (ACN)
Marta Rovira es queixa de l'actitud del PDeCAT un mes abans de l'1-O (ACN)

Rovira es queixava, a un mes de l'1-O, que ERC estava sola organitzant el referèndum

Les gravacions del sumari sobre el referèndum demostren les diferències entre ERC i PDeCAT

RedaccióActualitzat

Quan faltava un mes per a l'1-O, Marta Rovira deia que el seu partit, ERC, estava sol en les feines d'organització del referèndum. En una conversa telefònica que forma part del sumari de l'1 d'octubre, al qual ha tingut accés l'ACN, la líder d'Esquerra explica al secretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové, que "cada dia estem més sols" i que "ho estem fent tot nosaltres".

Rovira es queixava que el PDeCAT i la CUP no estiguessin buscant els síndics territorials per a la sindicatura electoral. Això suposava que, quan faltava menys d'un mes per a l'1-O, encara no estaven definits. "És que ho estem fent tot nosaltres, és al·lucinant", assegura Jové.

Era el 4 de setembre del 2017. La secretària general d'ERC va telefonar a Josep Maria Jové després d'haver tingut una reunió amb una persona, que la Guàrdia Civil identifica com a Carme Forcadell, i un tal Andreu, que, segons l'ACN, podria ser l'advocat Andreu van den Eynde, sobre l'aprovació de la llei del referèndum del dia 6 d'octubre.

 

 

Marta Rovira es mostra preocupada perquè sap que el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, coneix l'existència de l'informe jurídic per assegurar-se que no hi hauria conseqüències jurídiques per als funcionaris ni el consistori en cas de cedir locals per a la celebració del referèndum. Josep Maria Jové insisteix que cal que se sàpiga que l'informe l'han fet des d'ERC.

Durant la conversa amb Jové, Rovira critica la situació al voltant dels síndics territorials, sense que digui a qui es refereix:

 

Rovira: "Aquesta gent no són de fiar, Jové. Potser l'Asens sí, però, esclar..."

Jové: "La gent nostra s'ha comportat."

Rovira: "A mi hi ha gent que no em respon, eh?, m'estic tornant 'loca', jo buscant síndics territorials... no et fot, ni el PDeCAT ni la CUP ho fan."

Jové: "Ho estem fent tot nosaltres, és al·lucinant."

Rovira: "Aquí els nostres territorials fallen, eh, també? (···) Et juro que ahir en Mundó em va deixar fregida eh?, i a en Marc Sanglas [que era diputat d'Esquerra] no l'hi perdonaré, això, perquè dissabte ja m'ho podia dir a la cara, és que no ho entenc, de veritat."

Jové: "He parlat avui amb en Carles [probablement Carles Puigdemont, apunta l'ACN] i ja he dit que ja n'hi ha prou, són acords a què arribem i ja hem baixat molt i no ens podem moure d'aquí, necessitem una resposta. El que la vol és en Turull, també ens ajuda en això, en aquest cas."

Rovira: "La sensació és que estem cada dia més sols, jo no estic d'acord amb en Soler [probablement l'empresari Oriol Soler, segons l'ACN], que ha dit que la piscina cada dia està més plena. No veig que s'ompli, al revés."

Jové: "Tenim forats: el que ens han fet avui és molt bèstia, tinc gent plorant al departament, perquè s'ha anat a convèncer gent i s'han trobat amb el cul a l'aire. Molt brut, molt brut, avui ens n'han fotut tres i amb gent plorant."

 

La gravació d'aquesta conversa figura en el sumari de l'1-O. Es tracta d'un informe de la Guàrdia Civil entregat al Tribunal Suprem el 31 de gener. Les trucades formen part de les converses intervingudes per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, al telèfon de Josep Maria Jové, exsecretari de la Vicepresidència.

 

ARXIVAT A:
ERCPDeCATCUPReferèndum 1-OMarta Rovira
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut