Marta Pascal, aquest dilluns abans d'entrar al Tribunal Suprem (Reuters)
Marta Pascal, aquest dilluns abans d'entrar al Tribunal Suprem (Reuters)
Madrid

Marta Pascal surt del Tribunal Suprem en llibertat i sense mesures cautelars

RedaccióActualitzat

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha sortit en llibertat sense mesures cautelars després de declarar davant del jutge Llarena. Ni la fiscalia ni l'acusació han demanat cap mena de mesura i el jutge no n'hi ha posat cap.

En la declaració, Pascal ha dit que va conèixer a través de la premsa el document "EnfoCATs", elaborat pel número 2 de Junqueras, Josep Maria Jové, i al qual la investigació judicial atribueix tota la credibilitat.

Igual que Marta Rovira, Pascal també hauria assenyalat que la declaració d'independència del 27 d'octubre al Parlament va ser un acte polític i sense efectes jurídics.

Després d'escoltar la versió de l'exdiputada, la fiscalia hauria estimat que no hi ha risc de fuga ni de continuar amb les presumptes activitats delictives.

A diferència de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, Marta Pascal no continua com a diputada al Parlament de Catalunya. A la porta del Suprem l'esperaven els dirigents del seu partit Jordi Xuclà i Josep Lluís Cleries, i els d'Esquerra Joan Tardà i Gabriel Rufián.

Després de Marta Rovira

El torn de Marta Pascal ha arribat després que el jutge del Tribunal Suprem hagi decidit llibertat provisional sota fiança de 60.000 euros per a Marta Rovira.

Pascal ha arribat al Suprem cap a tres quarts d'onze, on estava citada a les 11 per declarar. No obstant, s'ha hagut d'esperar, ja que la declaració de Rovira s'ha allargat. La declaració de Pascal ha estat més curta que la de Rovira: ha durat menys d'una hora.

 

 

Les compareixences de Marta Rovira i Marta Pascal han obert el torn de les declaracions previstes aquesta setmana davant del jutge. Dimarts serà el torn d'Artur Mas i Neus Lloveras, i dimecres, d'Anna Gabriel, de la CUP, que prepara la defensa des de Ginebra i manté la incògnita sobre la seva compareixença. Aquestes declaracions arriben enmig de les negociacions per a la investidura i un nou govern, que justament s'han alentit a l'espera del que decideixi el jutge Pablo Llarena: deixar-los en llibertat, amb mesures cautelars o fins i tot empresonar-los.

 

Torrent: "Molta força a tots cinc"

El president del Parlament, Roger Torrent, s'ha fet ressò de la causa i ha desitjat "molta força" per a tots els encausats que declaren aquesta setmana, amb especial atenció a Rovira:

 

 

Mostres de suport des de Soto del Real

Des de la presó de Soto del Real, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart els ha donat suport.

 

 

 

Els investigats citats a declarar aquesta setmana es van incorporar a la causa contra l'1 d'octubre del Suprem just abans de Nadal. El jutge Pablo Llarena considera que formaven part del pla per declarar la independència de Catalunya de forma unilateral.

El jutge creu que eren part de l'anomenat comitè estratègic que apareix al document "EnfoCATs", intervingut a la mà dreta de Junqueras, l'ex-secretari general de la Vicepresidència Josep Maria Jové. Segons el jutge, participaven a les reunions per preparar el full de ruta sobiranista com a líders polítics i membres dels grups parlamentaris.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut