Marta Ferrusola també tenia una deixa del seu pare a Andorra

La defensa del matrimoni Pujol afirma que la deixa és legal i diu que, si tornen a citar Ferrusola, s'acollirà novament al dret a no declarar

RedaccióActualitzat

Marta Ferrusola ja tenia comptes a Andorra abans que la família traslladés l'herència de l'avi Florenci al principat. Els diners de Ferrusola provenien d'una deixa del seu pare que ara obre un nou front a la justícia.

S'ha aixecat part de la peça que ordenava els escorcolls fets dimecres. Els registres, justament, tenien per objectiu -entre d'altres- trobar documents que provessin l'existència d'aquesta segona deixa. 

I en aquest nou llegat podria estar a l'origen dels diners de la família Pujol a Andorra, abans de l'any 92, quan la mare i tots els germans van obrir compte propi a Banca Reig.

 

En l'escrit, al qual ha tingut accés TV3, la fiscalia argumenta que nova documentació "permet que es pugui atribuir a la investigada Marta Ferrusola Lladós la disposició dels fons de la família fins que es va procedir per tots i cadascun dels membres a l'obertura de comptes..."

La ficalia defensava que es feia "imprescindible el registre de domicilis i dependències dels senyors Pujol Soley i Ferrusola Lladós, sent els dos titulars de fons en comptes d'Andorra i dels quals no s'ha pogut acreditar l'origen".

 

La defensa del matrimoni Pujol afirma que la deixa és legal. Assegura que si Marta Ferrusola torna a ser cridada s'acollirà novament al seu dret a no declarar i que aportaran en un escrit totes les explicacions sobre el llegat per part de la família Ferrusola.

Estratègia de despatrimonialització

En l'escrit de la fiscalia que demana els escorcolls del domicili de Jordi Pujol fill, la fiscalia acusa el primogènit de l'expresident de practicar una estratègia de despatrimonilització i ocultació de béns des que es va posar en marxa la investigació.

Els fiscals també estimen que els moviments als comptes d'Andorra haurien generat uns beneficis no justificats que podrien arribar als més de sis milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut