Barcelona

Marta Ferrusola: "Catalunya no es mereix això"

La dona de l'expresident Pujol ha negat que hagi viatjat periòdicament a Andorra i que els seus fills portessin un tren de vida elevat

Actualitzat

Marta Ferrusola, dona de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha comparegut al Parlament de Catalunya en la comissió que investiga la família Pujol per frau fiscal.

"Amb tot el respecte envers el Parlament i al que representa, prefereixo acollir-me a la possibilitat de no declarar." Marta Ferrusola començava així la seva compareixença, tot i que ha acabat responent a unes quantes preguntes, la majoria de les quals amb una negativa.

Pràcticament tots els diputats han preguntat a Ferrusola pels seus viatges a Andorra. Segons va explicar l'excoronel de la Guàrdia Civil José Matas Zapata en aquesta mateixa comissió, els viatges de Marta Ferrusola al principat eren periòdics entre els anys 80 i el 2014. Ell mateix s'encarregava de registrar les seves entrades perquè anava amb escorta, i així quedava constància de l'entrada d'armes dels mossos al país. La dona de l'expresident Pujol ho ha negat: "Vaig anar a esquiar i vaig anar amb la Fundació Enriquetta Villavecchia, amb nens amb càncer. Tres vegades. Res més". "Mai", ha assegurat, va anar a fer cap gestió amb fons andorrans.

El diputat del PP Santi Rodríguez ha dit clarament a Ferrusola que no es creia la seva afirmació ja que, hi ha els registres de les armes dels Mossos d'Esquadra que l'acompanyaven.

A preguntes d'Oriol Amorós, d'ERC, Ferrusola ha reconegut que el seu fill Jordi va assumir la gestió del fons familiar als anys 90, però no ha entrat en detalls. El parc de cotxes de luxe que posseïa el primogènit dels Pujol Ferrusola ha estat un altre dels temes de la compareixença. Ferrusola ha afirmat que, en el cas del Ferrari, el seu fill el va comprar desballestat i se'l va fer arreglar.

Diversos grups han preguntat la dona de l'expresident Pujol si va demanar favors que beneficiessin els seus fills, tal com va afirmar també en comissió Ramon Pedrós, cap de premsa de Jordi Pujol entre 1988 i 1998. Ferrusola ho ha negat taxativament i ha afegit que Pedrós menteix.

Pressionada per les preguntes dels diputats, Marta Ferrusola, en un moment de la seva compareixença, ha afirmat que tot plegat li feia "molta pena. Em fa pena aquest diàleg. Catalunya no es mereix això".

Les relacions laborals dels seus fills amb la Generalitat han estat objecte de preguntes. Ella mateixa va facturar a la Generalitat a través de la seva empresa Hidroplant, però els contractes es van fer sense presentar-se mai a un concurs públic.

La dona de l'expresident Pujol ha negat que tingui diners a Suïssa o en algun paradís fiscal. "No tenim ni cinc", ha afegit. La diputada de la CUP Isabel Vallet li ha demanat com podia dir que la seva família no tenia "ni cinc" quan hi ha declaracions seves de patrimoni amb més d'un milió d'euros. Ferrusola s'ha militat a dir: "Cadascú se sap les seves coses".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut