Sant Joan Despí

Màrius Serra al xat del 324.cat: "Pots vendre molts llibres i no aconseguir seduir lectors"

L'escriptor és l'autor de la novel·la "Plans de futur", que explica la vida del matemàtic Ferran Sunyer envoltat dels que anomena "els herois dels dies de cada dia". Serra afirma que el seu objectiu és "atrapar al lector perquè quan acabi un paràgraf vulgui saltar al següent"

RedaccióActualitzat
L'escriptor és l'autor de la novel·la "Plans de futur", que explica la vida del matemàtic Ferran Sunyer envoltat dels que anomena "els herois dels dies de cada dia" de la Catalunya del segle XX. Serra afirma que el seu objectiu és "atrapar al lector perquè quan acabi un paràgraf vulgui saltar al següent"

Màrius Serra ha admès que sempre ha estat més interessat en "el com que no pas en el què..." alhora d'escriure i reconeix que l'obsessiona aclarir qui explica la història, quin temps verbal fa servir, en quina persona redacta i de quina manera ho fa.

L'últim premi Sant Jordi creu que "si no existís la diada de Sant Jordi l'hauríem d'inventar", perquè considera que és molt positiu que almenys un dia els llibres prenguin el carrer. Tot i això, admet que no li agrada l'etern debat entre "puristes i arribistes sobre la mercantilització de Sant Jordi".

Màrius Serra ha comentat que no veu necessari que els escriptors se signifiquin políticament però que tampoc creu que sigui imprescindible amagar-se. L'autor de "Plans de futur" també ha detallat que li semblen molt bé els autors transgressors de la llengua però que de la mateixa manera "li semblen fatal els ignorants que s'escuden en la seva transgressió per amagar la seva ignorància".

Recupera el xat íntegre amb Màrius Serra
DOCUMENTS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut