Mario Conde ja ha pagat la fiança (Reuters)
Mario Conde ja ha pagat la fiança (Reuters)
Madrid

Mario Conde presenta l'aval per cobrir la fiança de 300.000 euros

Dos directius de la Fundació Francisco Franco són els avaladors de l'exbanquer, que podria sortir avui mateix de la presó de Soto del Real

RedaccióActualitzat

L'entorn de Mario Conde ha presentat quatre finques com a aval per cobrir la fiança de 300.000 euros imposada a l'exbanquer. Segons la defensa, es tracta d'unes finques de l'illa canària de Fuerteventura que cobririen la fiança amb escreix, perquè estan valorades en més de 600.000 euros. El jutge, però, ha demanat el parer de la Fiscalia Anticorrupció. Si hi dóna el vistiplau, Conde podria sortir avui mateix de la presó de Soto del Real.

Les finques són propietat de dos amics de Conde. Segons fonts jurídiques, un és el vicepresident de la Fundació Francisco Franco, Jaime Alonso García i l'altre, el seu germà i vocal de l'organització, José Ángel. 

L'exbanquer hi està ingressat des de fa dos mesos mentre espera que el jutgin per haver blanquejat, suposadament, 13 milions d'euros espoliats de Banesto. Segons les investigacions, Conde hauria tornat a entrar els diners a Espanya entre el 1999 i el 2014, amb ingressos en efectiu i, sobretot, amb transferències des de comptes estrangers. Va sortir de la presó d'Alcalá Meco fa gairebé vuit anys, condemnat pel cas Banesto, i quan encara li faltaven més de 14 milions d'euros per tornar en concepte de responsabilitat civil.
 

 

Anar al contingut