Mario Conde, exbanquer de Banesto
Mario Conde, exbanquer de Banesto
Santiago de Compostel·la

Mario Conde es presenta com a candidat a la Xunta amb un programa liberal per "agitar consciències"

L'empresari i expresident de Banesto es presenta com a cap de llista a Pontevedra, la mateixa demarcació que el candidat a la reelecció Alberto Núñez Feijóo, amb una opció liberal i amb l'objectiu d'"agitar consciències".

RedaccióActualitzat
Les eleccions a la presidència de la Xunta de Galícia tenen des d'aquest dissabte un nou i popular contrincant. És l'empresari i expresident de Banesto, Mario Conde. El seu projecte, de marcat caràcter liberal, s'anomena Societat Civil i Democràcia i disputarà la presidència al popular Alberto Núñez Feijóo en el seu mateix territori: Pontevedra.

Diu que es presenta per "agitar consciències" i fer que la gent es bellugui, s'ha definit com un "home lliure i sense lligams" i assegura que pot aportar la seva experiència perquè "la cosa està molt malament".

Conde ha carregat a gust contra la classe política en l'acte de presentació de la candidatura, que ha tingut lloc al palau de Congressos de Santiago de Compostel·la davant de "gairebé 1.000" assistents, segons els organitzadors.

L'empresari ha assegurat que la partitocràcia ha donat com a resultat una classe política que "obeeix a uns interessos que estan lluny de la ciutadania" i ha promès no viure de la política quan arribin a governar.

Mario Conde no ha passat per alt la seva experiència personal i els seus anys de presó, pels delictes d'estafa i apropiació indeguda. Ha carregat contra la Justícia, de qui ha dit que "condemna innocents i excarcera etarres" i ha dit que a la banca no li tolera que deixi que empreses facin fallida.

Anar al contingut