França

Marine Le Pen compara la presència musulmana a França amb l'ocupació nazi

Surt Jean-Marie Le Pen; entra Marine Le Pen. La filla del fundador del Front Nacional ha anat escalant posicions en un partit format, sobretot, per homes blancs nascuts a França. Le Pen la va fer vicepresidenta del partit i ara, amb els ulls posats en la seva successió, Marine Le Pen fa campanya perquè els militants del Front Nacional la votin com a nova presidenta al congrés del partit el 15 de gener. Del seu pare ha heretat la capacitat per la polèmica: l'última, comparar la presència de musulmans a França amb l'ocupació nazi durant la Segona Guerra Mundial.

Actualitzat
"La veritat és que cada vegada hi ha més grups polítics o religiosos que es permeten ocupar de manera il·legal el nostre territori. I volen substituir amb la llei de la xaria la llei de la República Francesa", ha dit Marine Le Pen.

Marine Le Pen s'ha convertit en un fenomen mediàtic a França. Els diaris li dediquen portades i anàlisis, i l'última enquesta ha revelat que el 21% dels francesos en tenen una opinió favorable.

Dijous passat, la van entrevistar en horari de "prime time" a la televisió pública i tres milions i mig d'espectadors van escoltar els seus arguments. Segons el Front Nacional, l'endemà de l'entrevista, van tenir 2.500 sol·licituds de nous militants. El partit de Nicolas Sarkozy comença a patir pel que ja anomenen l'"efecte Marine".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut