Mariano Rajoy en el congrés provincial del PP a Pontevedra
Mariano Rajoy en el congrés provincial del PP a Pontevedra
Pontevedra

Mariano Rajoy torna a Pontevedra per primer cop des que la ciutat el va declarar persona no grata

El president del govern en funcions torna a la que va ser la seva ciutat per assistir al congrés provincial del PP gallec

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, torna aquest diumenge a Pontevedra per primera vegada des que aquesta ciutat el va declarar persona no grata. Rajoy assisteix al congrés provincial del PP.

El ple municipal de Pontevedra va declarar el seu antic veí persona no grata el 23 de febrer per una moció proposada pel Partit Socialista de Galícia i la Marea, amb el suport del BNG, el partit que ocupa l'alcaldia de la ciutat des del 1999.

Rajoy assegura que tornarà a Pontevedra sempre que calgui malgrat "el greuge promogut per alguns regidors de la ciutat" i confia que aquesta decisió de declarar-lo persona no grata es revocarà aviat.

Malgrat que és nascut a Santiago de Compostel·la, Rajoy va viure a Pontevedra des dels 15 anys i hi té molts lligams. Allà va conèixer la seva dona i va ser regidor de l'Ajuntament, president de la Diputació i diputat al Congrés durant cinc legislatures per aquesta circumscripció.

"No penso renunciar a la meva ciutat. No renunciaré ni als meus amics ni a les meves vivències. No vull ser de cap altre lloc".

Considera que la decisió de declarar-lo persona no grata la van prendre de forma deliberada alguns regidors socialistes i de les Marees en un intent der fer-li mal. Però assegura que el greuge ha estat compensat per totes les mostres de solidaritat i suport que ha rebut dels veïns de la ciutat.

Anar al contingut