Madrid

Mariano Rajoy referma la col·laboració d'Espanya amb França en la lluita antiterrorista

Per Mariano Rajoy, ningú està lliure de patir "barbaritats com la d'ahir a Niça"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha trasmès el seu condol al govern francès per les víctimes en l'atemptat del 14 de Juliol a Niça, on han perdut la vida 84 persones. 

Rajoy ja havia expressat el seu condol al poble francès via Twitter:

 

 

Rajoy ha comparegut en roda de premsa mentre es reunia la mesa de valoració de l'amenaça terrorista al palau de La Moncloa i ha volgut refermar el compromís del govern espanyol de mantenir la col·laboració amb les autoritats franceses en la lluita antiterrorista:

"Avui sentim com a nostre el dolor que pateixen els nostres veïns. Vull reiterar el nostre compromís amb els veïns, socis i aliats francesos. França comptarà amb tot l'ajut d'Espaya per perseguir els terroristes i els que els emparen". 

Ha convocat un minut de silenci en record a les víctimes de l'atemptat a tots els centres oficies per aquest migdia a les 12 i ha refermat la determinació de col·laborar amb totes les institucions europees en la lluita contra el terrorisme:

"El nostre record és amb les víctimes i la nostra solidaritat, amb els veïns atacats; i estem determinats a mantenir la intensa col·laboració amb els nostres socis i aliats fins a eradicar definitivament aquesta bogeria criminal." 

El president del govern espanyol ha dit que ningú està completament lliure de patir "barbaritats com la d'ahir a Niça". Ha confirmat que, de moment, no es té constància que hi hagi víctimes espanyoles entre els morts o ferits de l'atemptat. 

Rajoy ha anunciat que la reunió de la comissió de seguiment del pacte contra el terrorisme jihadista es reuneix aquest matí per analitzar l'últim atemptat a França. 

Rajoy ha informat Felip VI aquest matí de l'última hora de l'atemptat i ha dit que la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha contactat amb els líders dels partits de l'oposició per informar-los dels moviments del govern després d'aquest nou atemptat en territori francès.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut