Ple a l'Ajuntament de Pontevedra on s'ha votat a favor de declarar persona no grata Rajoy (EFE)
Ple a l'Ajuntament de Pontevedra on s'ha votat a favor de declarar persona no grata Rajoy (EFE)
Pontevedra

Mariano Rajoy és proclamat persona no grata a Pontevedra

La iniciativa ha estat aprovada pel ple municipal amb els vots a favor del BNG, PSOE i Marea Pontevedra. Hi ha votat en contra l'única regidora de Ciutadans i el PP ha abandonat el ple en el moment de la votació

Actualitzat

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, és des d'aquest dilluns persona no grata a Pontevedra, la seva ciutat natal. La moció, presentada pels grups municipals de Marea Pontevedra i el PSOE, ha tingut els vots a favor del grup de govern, el BNG, i un sol vot en contra, el de l'única regidora de Ciutadans.

El PP, segona foça a la ciutat, s'ha abstingut formalment a la moció, ja que ha abandonat el ple just en el moment de la votació en senyal de protesta. El portaveu del PP a Pontevedra, Jacobo Moreira, ha acusat directament Pedro Sánchez i Pablo Iglesias d'estar al darrere de la moció i de voler "humiliar" Rajoy a la seva pròpia ciutat, a més de titllar aquesta moció de ser una "estupidesa".

La sessió plenària del consistori pontevedrès s'ha fet al Teatre Principal de la ciutat per l'expectació que ha generat, tant de partidaris com de detractors de la iniciativa. De fet, la tensió viscuda en els moments previs a la votació i els crits en contra de la moció han obligat l'alcalde de Pontevedra, Miguel Anxo Fernández Lores, a suspendre el ple en dues ocasions.

En les intervencions prèvies a la votació, els regidors de PSOE i Marea han recordat que Rajoy ha sigut qui ha facilitat que Ence, la fàbrica de pasta de paper que treballa a la riba de la ria de Pontevedra, segueixi "massacrant el medi ambient". Aquest gener, el govern espanyol en funcions ha renunciat a endurir els exàmens ambientals a la fàbrica i n'ha prorrogat la concessió 60 anys més, fins al 2073. A més, el BNG ha acusat Rajoy de ser "el veí més incòmode de la ciutat" pels casos de corrupció destapats al Partit Popular.

Anar al contingut