El govern de Rajoy fa costat a l'atac militar de Trump a Síria (Reuters)
El govern de Rajoy fa costat a l'atac militar de Trump a Síria (Reuters)
Madrid

Mariano Rajoy, citat a declarar com a testimoni pel cas Gürtel

El president espanyol haurà de declarar si va existir una caixa B en el PP durant la seva etapa de secretari general i com a director en diverses campanyes electorals

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, serà finalment cridat a declarar com a testimoni en el judici del cas Gürtel, una decisió que ha estat adoptada per majoria dels tres magistrats del Tribunal de l'Audiència Nacional que jutja la trama de corrupció.

Així ho ha anunciat el president del tribunal Ángel Hurtado durant la sessió d'aquest dimarts, malgrat que la Fiscalia i l'Advocat de l'Estat s'hi havien oposat perquè consideren que no és "ni útil ni necessària" i que seria "redundant" respecte a l'existència d'una caixa B del PP.

D'aquesta manera, el tribunal de l'Audiència ha admès la petició de l'acusació popular de l'Associació d'Advocats Demòcrates per Europa (Adade), que havia demanat que el president espanyol testifiqués per aclarir l'existència de la comptabilitat paral·lela del partit.

Mariano Rajoy haurà de declarar si va existir una caixa B en el Partit Popular durant la seva etapa de secretari general i com a director en diverses campanyes electorals que s'investiguen en aquesta causa. En concret, el citen per declarar per la primera època del cas del 1999 al 2005.

Ara els magistrats hauran de determinar el dia de la citació de Rajoy i si aquest pot comparèixer per videoconferència.

Aquest dimarts el judici s'ha reprès amb la declaració com a testimoni d'una treballadora de la Comunitat de Madrid que presumptament va assessorar les empreses de la trama de Francisco Correa, a facturar un mateix acte en diversos contractes menors.

Anar al contingut